Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64298
Kirjoituksia 174895

Telia yhteys kotiin XL 20-200mbit/sHighlighted

Telia yhteys kotiin XL 20-200mbit/s

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

Telia yhteys kotiin XL 20-200mbit/s

1/3

Hei!

 

Tilasin asuntooni Telialta Telia Hybrid XL laajakaistan, jossa yhteyden vaihteluväli luvattiin olevan 20-200mbit/s. Nyt nopeustestit näyttävät alle 10mbit/s nopeuksia lataus- sekä lähetysnopeuksissa. 

 

Mistä kyseinen hitaus voisi johtua? Joulukuun alussa modeemin asennettua nopeus todellakin kävi jopa 40mbit/s, mutta nyt ei niihin nopeuksiin ole päästy. Voiko täällä pohjoisessa tämä talvi vaikuttaa myös nopeuksiin? (lunta, paljon puita ympärille)

 

- Lervari

0 tykkäystä
2 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 394 kpl

2/3

Hei!

 

Hybridihän on kiinteä netti (ADSL tai VDSL) + mobiili. Hybridnetin kiinteä laajakaista toimii vakionopeudella mutta 4G-verkosta saatavat nopeudet vaihtelevat saavutetun signaalin voimakkuuden ja tukiaseman käyttöasteen mukaan. Kannattaa siis kokeilla speedtest.net -sovelluksella (Windows) mitä antaa,  ja sitten kokeilla pelkällä kiinteällä, eli otat simmin pois, ja sitten mitä pelkkä 4G antaa, eli puhelinpiuha irti.

 

Mihin nopeudet tolla tavalla mitaten asettuvat?

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

3/3

Saitko viestin asennuksen valmistumisesta?

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.