Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
merinen
Vakiokalustoa ☆
 • 7 custom-general.kudos
 • 163 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

TeliaSoneran lupaus vuodelta 2008 odottaa vastausta

TeliaSoneran asiakastiedote 16.8.2008 koskien KIINTEÄN VERKON LAAJAKAISTAPALVELUJEN MUUTOKSIA

Otteita yhden sivun tiedotteesta allekirjoittaneelle 24/1M ADSL liittymän haltijalle...

 

-Sonera on sitoutunut siihen että liittymänopeus ei heikkene tekniikkamuutosten takia...

-Yhtiö selvittää 2M tai nopeampien liittymien toteutustapaa vuoden 2009 aikana..

 

Mitään toteutustapaa koskevaa ilmoitusta ei tullut tammikuuhun 2014 mennessä jolloin yhdessä Soneran kanssa tehdyn sopimuksen kanssa siirryin tekniikassa 3G/4G tekniikkaan Soneran nostettua loppuvuosina liittymän hintaa noin 90 euroon kuukaudessa.

Nyt ovat liittymänopeudet pudonneet ruuhka-aikana hitaammaksi kuin minulla on ollut viimevuosikymmenellä ADSL liittymän aikaan (tasainen väh.13-16M dl)

Nyt nopeudet yöllä max46M ja päivisin ruuhka-aikaan 3-8M. Huawei B593 ja tupla suunta-antennit 18dB

Vain kodin netti liittymän priorisoitu liikenne parempi mutta eikö tämä priorisointi lupauksen mukaisesti kuulu vanhalle asiakkaalle jolle lupaukset annettu ????????????????

Kiitos vastauksesta etukäteen.

 

Sähköpostivastaus 3.4.2008

***

Hei,
kiitos viestistänne.
Pahoittelemme vastauksemme viivästymistä. Sonera ja Viestintäministeriö ovat sopineet, että kiinteää verkkoa ei pureta ennen kuin asiakkaille voidaan taata vähintään yhtä hyvät palvelut toisenlaisella tekniikalla
toteutettuna.
Tästä asiasta tullaan tiedottamaan asiakkaitamme muutosten ollessa ajankohtaisia.
Olemme ohjanneet viestinne eteenpäin asiasta vastaavaan yksikköömme.

Ystävällisin terveisin
Sonera Asiakaspalvelu

 

 

 

 

6 vastausta
IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Yleisesti ottaen kuuluvuuteen vaikuttavat hyvin monet asiat, mutta tässä tapauksessa vaikuttaa siltä, että ruuhka-aikaan tukiasemien kapasiteetti tulee vastaan ja nopeudet sen vuoksi hidastuvat. Tätä olisikin hyvä tutkia tarkemmin vikapalvelumme toimesta. He voivat tarkistaa alueen tukiasemien tilanteen ja onko sinne mahdollisesti tulossa parannusta lähiaikoina. Emme pysty käsittelemään asiakastietoja näin julkisen keskustelupalstan kautta, mutta voisitko laittaa tiedot vaikkapa Facebookissa yksityisviestillä tai ottaa yhteyttä Omien Sivujen chatin kautta? Voit tarvittaessa myös soittaa vikapalvelumme numeroon 0206 90101.

merinen
Vakiokalustoa ☆
 • 7 custom-general.kudos
 • 163 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Naamakirjan kautta ei tullut mieltä keventävää vastausta. Se on totta että kun yöllä kuso kulkee 46M ja päivällä huonoimmillaa 3M alaspäin niin käyttäjiä on tullut lisää.

Koekäytössä ollut kodinNetti M liittymä antoi ilman ulkopuolisia antenneja päiväaikaan 8M vrt. 3M suunta-antennin kera, joten lisärahalla sekä 24kk sitoutumisella löytyy kaistaa.

Nyt on vain niin että rahaa kerätään lisää jakamalla käyttäjiä eri luokkiin. Rahalla tai sitoutumisella jaettavasta kapasiteetista jaetaan suurempia siivuja juuri kriittisiin aikoihin... ja muut entiset käyttäjät kärsivät yhä enemmän. Lupauksista ei siis pidetä kiinni. 3M vrt. entiseen kiinteään 16M ei ole vähintään entistä vastaava palvelutaso parhaalla tahdollakaan.

Eli Soneran sitoutuminen asiakkaalle päin ei ole minkään arvoista edes kirjallisena... Asiakkaan on turha alkaa omia etujaan peräämään... Ei maksa vaivaa joten entistä kriittisemmin suhtaudun kenenkään operaatorin lupauksiin edes kirjallisina.. asiakkaalle tai ministeriölle päin..

Periaatekysymyksiä.. mutta viiden kuukausieuron lisäsatsausta pyydetään. Mutta määräaikaiseen sopimukseen ei enää ole mahdollisuutta vaikka tätä nykyistä olenkin jo yli 2 vuotta käyttänytkin. Soneran kuitu tuli tien varteen jo syksyllä ja kilpailijan tulevana kesänä. Kiinteä yhteys alkaa olla ainoa mahdollisuus sillä langattomat yhteydet eivät tule komemuksen mukaan toimimaan kuin keskustojen läheisyydessä. 😞

Soneran kuituun heti kun vain olisivat myyneet.. vaan ei.. Kiinteät halutaan pois.. 😞

Jos tätä kautta saisi vastauksen aikatauluun... Milloin Vesangan 4G lähetin otetaan käyttöön? Solujen lukumäärä 3+3 tai joku muu? Tästäkään ei välttämättä ole apua koska suuntauksilla pyritään siihen etteivät yllä parhaimillakaan suunta-antenneilla kovin pitkälle.

TELIASONERA ETU PLUS 150M YÖAIKA.jpg

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori
 • 664 custom-general.kudos
 • 1502 custom-general.replies
 • 95 custom-general.solutions

Ikävä juttu, että siellä suunnalla on tukiasema ruuhkautunut noin pahoin. Parannusta on kuitenkin Vesangan suunnalle tulossa toukokuun loppuun mennessä. Uudessa tukiasemassa tulee olemaan 1800MHz ja 800MHz taajuudet, eli 3+3. 

Tämä on toki 4G yhteyksien ominaisuus ja ongelma, että verkko voi ruuhkautua ja nopeudet vaihdella paljonkin, koska tuo riippuu ihan täysin käyttäjien määrästä. Kiinteä liittymä on tietysti aina parhain ratkaisu, koska niissä nopeuden vaihteluvälit eivät ole niin suuret kuin mobiiliyhteyksillä. Mikäli tuo kuituyhteys tulee tarjolle jossain vaiheessa, niin siihen kannattaa toki tarttua 🙂

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1782 custom-general.kudos
 • 2740 custom-general.replies
 • 127 custom-general.solutions


@NikoNo kirjoitti:

Uudessa tukiasemassa tulee olemaan 1800MHz ja 800MHz taajuudet, eli 3+3. 


Hmm, tarkoitatko kuitenkin, että nuo 1800MHz ja 800MHz ovat LTE-A -käytössä, eli B3+B20? Ei ihan tuo 3+3 aukene? 🙂 Vai että tukiasemassa on kolme 1800MHz solua ja kolme 800MHz solua?

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori
 • 664 custom-general.kudos
 • 1502 custom-general.replies
 • 95 custom-general.solutions


@Purnipsi kirjoitti:

@NikoNo kirjoitti:

Uudessa tukiasemassa tulee olemaan 1800MHz ja 800MHz taajuudet, eli 3+3. 


Hmm, tarkoitatko kuitenkin, että nuo 1800MHz ja 800MHz ovat LTE-A -käytössä, eli B3+B20? Ei ihan tuo 3+3 aukene? 🙂 Vai että tukiasemassa on kolme 1800MHz solua ja kolme 800MHz solua?


Sori olin vähän epäselvä 🙂 Tarkoitin siis, että tulee 1800MHz soluja 3kpl ja 800MHz soluja 3kpl. Varmasti auttaa siis huomattavasti tällä alueella.

merinen
Vakiokalustoa ☆
 • 7 custom-general.kudos
 • 163 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

4G siis laajenee vanhoille 3G alueille mutta uusia mastoja tai tiheämpiä soluja ei juurikaan keskustan ulkopuolelle.

Nytkin kieli pitkällä odotan 7km päähän tulevia soluja, koska lähin 4km päässä oleva ja 4G solut sisältävä  masto on reilun vuoden olemassaolonsa aikana myyty täyteen. Nopeudet ruuhka-aikaan pudonneet jopa 2M:aan.

Ja kiinnostusta jakaa tuota kaistaa paremmalla tarjonnalla ei ole.... Huolimatta että tyhjä masto olemassa sekä Sonera operaattorin oma kuitu jo mastossa. Ei kiinnosta niin ei kiinnosta.. 😞

Vain täyttöaste kuten hotellinomistajalla..tuntuu olevan kiinnostava.

Tuo täysin käyttämätön masto.. lähetinkorkeus palttiarallaa 275m merenpinnasta.. olisi vajaan kilometrin päässä..

Arvaa siis harmittaako käyttämättömyys varsinkin kuin puhelutkaan eivät ole toimineet nyt kunnolla vuodesta 2011 alkaen kun lähimmän maston antennisuuntauksia petrattiin ja päästiin 3G:n ulkopuolelle..

Sekä Sonera ja Elisa ovat vain nostelleet olkapäitään että parempaan ei pystytä.. Ostakaa jokaiselle oma pöytäGSM jos haluatte puhelimeen puhua ilman pätkimistä tai talon ympäri juoksentelua.

Näin vastasi Sonera Chat kun neuvoa puhelimen huonoon kuulumiseen kysyttiin viimeksi.

 

Ennen sentään oli kupari sekä toimiva puhelin ja 16M kiinteää nopeutta tuova 24M ADSL sekä SoneraViihde.

Mikä maksaa siis.. kun ei rahasta ole kyse? Ilmeisesti ruottista ei saada lupaa laittaa uusia soluja tai sitä sieltä lännestä purettua kalustoa ei vaan ole tarpeeksi saatavilla.