Telian verkon topology

  • 19 August 2019
  • 4 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Haluuko joku Teiltä kertoa mulle, että miksi ihmeessä täällä on auki 80 ja 443?

MAC ADDRESS of device: 80:e0:1d:02:d8:19


4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Onko sulla joku operaattorilta saatu reititin? Niissä on usein portteja auki etähallintaa/päivityksiä varten. Mikä liittymätyyppi sulla on? Yleensä ihan aina on mahdollista käyttää omaakin reititintä, jolloin hallitset itse noiden porttien aukioloa ja liikenteenohjusta.

 

Liittymätyypistä riippiuen voi olla että operaattorin MODEEMI on pakko olla linjoilla (esim. kaapelissa) mutta sen sa yleensä siltaavaksi ja sitten perään jonkun itse hallittavan reitittimen ainakin niin kauan kun liittymään ei kuulu operaattorin omaa nettitv-sopimusta. Jos on nettitv niin niissä voi olla niin eksoottisia viritelmiä ettei sitä saa toimimaan muulla kuin operaattorin palvelureitittimellä. Tosin näissäkin tapauksissa sen reitittimen takana pitäisi olla sillattu portti omaa reititintä varten, jonka kautta voit sitten laittaa kaiken normaalin nettiliikenteen.

 

Käyttäjätaso 7

@SINAD@  kirjoitti:

Onko sulla joku operaattorilta saatu reititin? Niissä on usein portteja auki etähallintaa/päivityksiä varten.


Niinpä.

 

Nuo portit ovat http = 80 ja https = 443. Jos ne ovat WAN:in puolelta auki , niin etähallinta on aika hyvä arvaus.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Hei @samip537 meidän verkon laite on virheellisesti noin vastannut. Toistuuko tilanne jos nyt testaat?

@KaPetri Jeesh, homma kunnossa, mutta miten hemmetissä tuotantoverkossa on käynyt noinkin amatöööri kämmi? I.T alaa opiskeleva naureskelen tuonlaisille kämmeille hyvin suuresti kun juurikin opetetaan, että noin EI KUULU tehdä varsinkaan tuotantoverkossa.


@kustaa1967 & @SINAD Kyseessä on Telian oma verkkolaite, ei mun käytössä oleva, tuo IP aluekkin on Telian omaa runkoverkkoa. Tiedättekö mikä on IOS?
"Cisco IOS, formally the Internetwork Operating System, is a family of network operating systems used on many Cisco Systems routers and current Cisco network switches."

Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms _gateway [192.168.2.1]
2 2 ms 9 ms 3 ms 10.20.192.1
3 * 12 ms 11 ms 141.208.195.161
<snip>



Vastaa