Thomson Gateway TG789vn -reititin ja läppäri langattomasti nettiin?

  • 19 June 2015
  • 8 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Hei!

Sain eilen Viihdepakettiin kuuluvan Thomson Gateway TG789vn -reitittimen sekä langattoman lähettimen, johon kuuluu reitittimeen kytkettävä lähetin ja digiboksiin kytkettävä vastaanotin. Onnistuin saamaan ne toimimaan, mutta onko enää mahdollista saada läppäriä ja puhelinta langattomaan verkkoon? Sitä ei ainakaan löydy läppäriltä langattomista verkkoyhteyksistä, josta yhteyden voisi muodostaa.

 

Aiemmin minulla oli langaton reititin, jolla se onnistui, ja haluaisin ehdottomasti saman nyt. En ole siis mikään tekniikan ihmelapsi..


8 kommenttia

Onnistuinkin näköjään saamaan kännykän ja tabletin langattomaan verkkoon. Läppäristä ei sen sijaan tuota verkkoyhteyttä löydy. No, palaan asiaan juhannuksen jälkeen..

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kyllä tällä Thompsonilla siis on WLAN tuki joten pitäisi saada matkapuhelimet, tabletit ja läppärit helposti langattomaan verkkoon. Oletus langattoman verkon asetukset varmaan löydät Thompsonin laitteen pohjasta. 

 

Löytääkö läppäri naapurien WLANit?

Kyllähän se sitten onnistuikin. Puhelimessa ja tabletissa valitsin langattomaksi verkoksi sen, joka lukee Soneran langattoman lähettimen pohjassa (siis sen, joka on yhdistetty reitittimeen, ja jonka vastaanotin on kiinni digiboksissa). Sitä verkkoa ei kuitenkaan löytynyt läppärin langattomista verkoista, ja kesti aikansa ennen kuin tajusin, että siitä löytyi sen sijaan reitittimen pohjassa lukeva verkko. Eli valitsin läppärille eri langattoman verkon kuin muille laitteille. En tiedä menikö oikein, mutta toimii.

 

Nyt on ainoa ongelma enää äly-tv. Sieltä löytyy kyllä tuo reitittimen pohjassa oleva verkko, mutta suojausavaimen syöttämisen jälkeen tulee ilmoitus, että se on yhdistetty langattomaan verkkoon, mutta ei nettiin. ("Tarkista DNS-asetukset IP-asetukset -kohdasta" jne.) Kuitenkin muut laitteet ovat samaan aikaan langattomassa verkossa. No, täytyy katsoa, onnistuisiko sekin vielä!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kokeileppa laittaa uudelleen... Jostain syystä ei saa kaikkia asetuksia, tai joku muu ongelma...

 

Kuinka kaukana Thompson on äly-tv:stä?

Kokeilin taas, ja sama juttu. Edelleen tulee sama teksti: "Yhdistetty paikall. verkkoon, mutta Internet-yhteyttä ei ole. Tarkista DNS-asetukset IP-asetukset -kohdasta tai ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan Internetin käyttöä varten." Reititin ja TV ovat vastakkaisilla seinillä, etäisyyttä n. neljä metriä (vajaa). Entinen reititin oli samassa paikassa ja toimi. 

 

Saapas nähdä miten tässä käy..

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Voit kokeilla asettaa kiinteä IP-osoitteen suoraan äly-TV:n asetuksiin.

 

Esim: 192.168.1.200/255.255.255.0 ja gw:ski Thompsonin IP:n... DNS 8.8.8.8 on toimiva.

 

Näkyykö äly-tv:ssä että onko se saanut IP-osoitteen automaattisesti?

Erittäin kaunis kiitos! Nyt toimii langaton yhteys myös TV:ssä! :)

 

Sekä IP- että DNS-osoitteen laite oli tosiaankin nähtävästi hakenut automaattisesti, mutta syötin ne manuaalisti (googlailtuani kyllä ensin, että mikä ihme sen reitittimen ip oikein voi olla) - ja yllätys yllätys, laite yhdistyi nettiin!

 

Hiukan on sellainen olo, että ihan täysin en ymmärrä, mitä tässä nyt tehtiin, mutta haittaako tuo, jos laitteet nyt kuitenkin toimii..?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kiinteä IP-osoite ei häiritse kunhan on DHCP jako alueen ulkopuolella. Jakoalueen näet Thompsonin asetuksista.

Vastaa