Tietokone ei yhdistä modeemiin

  • 20 December 2018
  • 3 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Läppärini ei yhdisty kunnolla modeemiin wifin kautta. Välillä yhteyttä ei luoda lainkaan, joskus saattaa yhdistää mutta sitten heittää ulos. Etenkin jos tietokone on ollut lepotilassa tai suljettuna yhteys katkeaa ja joutuu yhdistämään uudelleen. Yhteys myös hidastelee ja katkeilee. Olen käynnistänyt modeemin uudelleen. Tietokone yhdistyy kuitenkin normaalisti matkapuhelimella luotuun yhteyspisteeseen WiFin kautta, yhteys ei katkeile käytettäessa, ainoastaan silloin kun laite (tietokone) sammuu. Tämä ongelma oli myös edellisen läppärin kanssa. Mitä voin tehdä? 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Puhelimella voisi katsoa esim. WiFi Analyzer -sovelluksella, onko muita verkkoja samalla kanavalla missä oma. Varsinkin kerrostalossa voi olla 2.4 GHz alue ruuhkainen. Tukiasemasta kanavanvaihto jos ei auta niin 5 GHz aluetta avuksi, jos vaan laitteet sitä tukevat.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mikä modeemi on malliltaan? Yhdistyykö puhelin normaalisti modeemiin?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Jos sulla on samassa tilassa kaksi wifiä kytketty tietokoneelle, kännykkä ja modeemi automaatti kytkennällä. Saattaavat sotkea toisiaan. 

Mulla oli aina tietokone modeemille wifillä. Sitten tarvitsi kytkeä kännykkä tietokoneen wifiksi. Samassa tilassa ilmoitti aina salasanan olevan väärän. Sitten kun siirtyi pois modeemin alueelta tietokone kytkeytyi kännykkäään, eikä ollutkaan salasana väärä. Kun palasi takaisin, siirtyi tietokone automaattisesti modeemin käyttäjäksi. Siis onko voimakkaampi aina etusijalla.

 

Vastaa