Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64251
Kirjoituksia 174762

Upstreamin shaping ja sen vaikutus liittymän nopeuteenHighlighted

Upstreamin shaping ja sen vaikutus liittymän nopeuteen

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

Upstreamin shaping ja sen vaikutus liittymän nopeuteen

1/2

Sinällään internet-bitti on toiminut ihan kivasti, niin IPv4 kuin IPv6.

 

Aiemmin yhteys toimi käytännössä 1000/500 nopeudella mutta nykyään upstream näyttäisi toimivan joitain sekunteja nopeasti, ja sen jälkeen laskevan 100-150 Mbit/s tasolle.  Sinällään tuo ei ole väärin, 1000/100 liittymähän tämä on mutta näyttäisi siltä että samalla downstream on käytännössä pudonnut n. 950+ tasolta 800 Mbit/s luokkaan.

 

Yhteys tulee asuntoon ihan kaapelilla eikä välissä ole WiFiä saatika laitteita, jotka eivät täyteen gigabitin toimintaan pystyisi ongelmitta.

 

Sinne kehityksen puolelle voisi mainita tuosta kauneusvirheestä, onhan n. 150 Mbit/s pudotus aika paljon sinällään vaikka käytännön merkitys onkin olematon 🙂   (ja oliko sitä upstreamia nyt pakko kuristaa ylipäätään enää vuonna 2016..)

 

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

2/2

Moi @petri_ojala! Nyt on melko vaikea sanoa mitä siellä on tapahtunut. Tarvittaisiin liittymätiedot, jotta päästään tutkimaan asiaa tarkemmin. Otatko siis vikapalveluumme yhteyttä 🙂

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.