Uusi internet kaapeli?


Milloin suomeen tulisi Fiber mahdollisuus?


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Suomi on mobiililandia, joten täällä kaikki tungetaan mobiiliin vaikka väkisin.

 

Kiinteitä yhteyksiä on mahdollista hankkia paikoitellen. Kun tarvitset kuituyhteyden, asuinpaikka tulee valita siten, että sinne sellaisen saa. Etsimisen voit aloittaa esimerkiksi Hangosta, Honkajoelta, Inkoosta, Imatralta, Jämijärveltä, Kankaanpäästä, Karviasta, Kemistä, Kemiöstä, Kiikoisista, Kirkkonummelta, Kokemäeltä, Kouvolasta, Kuusamosta, Lappeenrannasta, Lavialta, Liperistä, Nurmeksesta, Pomarkusta, Raaseporista, Siikaisista, Siikajoelta tai Siuntiosta.

Kyllä kyllä. Mutta kysyinkin, että onko jo mahdollista / tuleeko mahdollista koskaan saada Fiber kuitua?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@uncrypted  kirjoitti:

Kyllä kyllä. Mutta kysyinkin, että onko jo mahdollista / tuleeko mahdollista koskaan saada Fiber kuitua?


Kyllä kuitua saa, mutta jos sille ei ole valmista saatavuutta niin varaudu maksamaan kymppitonni tai jopa enemmän. Sulle voidaan rakentaa kuituliittymätuotteiden saatavuus, mutta riippuen lähimmän runkoverkon sijainnista homma voi olla kalliskin. Omassa tapauksessa tämä oli ainoa vaihtoehto. Ja ainoastaan yrityspuolen asiakaspalvelu osaa auttaa tässä, kuluttajapuoli myy ainoastaan valmiita saatavuuksia (eli yleensä eioota), sieltä kautta et saa rakennetttavaksi mitään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@uncrypted  kirjoitti:

onko jo mahdollista


Edellä mainituilla paikkakunnilla on kuitutarjontaa tai sellaista on sinne tulossa. Sielläkään saatavuutta ei ole koko kunnan alueelle.

 


@uncrypted  kirjoitti:

tuleeko mahdollista koskaan saada Fiber kuitua?


Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta pessimistinen ennusteeni on, että kuituverkkojen kattavuus ei tule Suomessa koskaan saavuttamaan kuparisen puhelinverkon kattavuutta. Eli tiivistettynä vastaus on: ei koskaan.

 


@SINAD  kirjoitti:

Kyllä kuitua saa, mutta jos sille ei ole valmista saatavuutta niin varaudu maksamaan kymppitonni tai jopa enemmän.


Jotenkin minusta tuntuu, että isoisäni ei maksanut puhelinliittymästä 1950-luvulla 330 000 markkaa. Liittymismaksujen osalta tietoliikennepalvelut ovat reippaasti kallistuneet vuosikymmenten varrella.

Kunniamerkki +8

Oma veikkaus, että WW3 jälkeen jälleenrakennuksen yhteydessä voisi olla mahdollista. 

Vastaa