Väliaikainen sulkeminen

  • 15 March 2020
  • 2 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Hei,

Haluan rauhoittaa ja rajoittaa netin käyttöä perheessämme. Voinko omilta sivuilta maksutta sulkea netin esim joka päivä kello 23.00?

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hei @Sulkumahis ja tervetuloa Yhteisöön! 

Liittymän sulkeminen telia.fi -sivuilta onnistuu siinä tapauksessa, jos teillä on kotona käytössä mobiiliyhteys. Tällöin kirjaudut sivustolle, valitset ko. liittymän ja Lisäpalvelusi-välilehdeltä löydät Estot ja rajoitukset. Sieltä pääset muokkaamaan dataliikenteen joko päälle tai pois. Tiettyä kellonaikaa ei tuohon ole mahdollista asettaa, vaan valinta täytyy tehdä manuaalisesti. 

Jos teillä on kotona kiinteä kaista, sen dataliikennettä ei ole mahdollista itsepalveluna muokata.

Turvapaketti Premiumilla voit Perhesäännöissä asettaa rajoituksia netin käytölle, ja juurikin esim. siten että netti toimii laitteessa vain tietyn aikavälin tai vaihtoehtoisesti tietyn tuntimäärän/vrk. Tämä olisi yksi vaihtoehto, jota sinulle suosittelisin. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@Sulkumahis@  kirjoitti:

Haluan rauhoittaa ja rajoittaa netin käyttöä perheessämme. Voinko omilta sivuilta maksutta sulkea netin esim joka päivä kello 23.00?


Mikään operaattori ei taida tarjota tällaista, koska kyseinen toimenpide tehdään yleensä käyttäjän omalla reitittimellä. Hyvissä reitittimissä on mahdollisuus rajoittaa haluttujen verkkolaitteiden verkkoliikennettä kellonaikojen perusteella ja näissä on hyvin laajat mahdollisuudet vaikuttaa mm. siihen, rajoitetaanko ihan kaikkea verkkoliikennettä vai esim. pääsyä vain tietyille sivustoille jne.

 

Täytyy kuitenkin muistaa että jos verkkoa käytetään puhelimen avulla, voi puhelimesta aktivoida mobiililaajakaistan, jolloin liikenne ei enää mene perheen kiinteän verkon reitittimen läpi, eivätkä rajoitukset sitten enää toimi. Ja tämä puhelimen laajakaista voidaan jakaa jopa muille langatonta verkkoa käyttäville laitteille, jolloin rajoittava reititin voidaan ohittaa kokonaan. Tässä tapauksesa rajoittelu onkin jo sitten kokonaan oma juttunsa ja vaatii yleensä rajoitussovelluksen asentamista puhelimeen. Koska kyseessä on sovellus, on se sieltä helposti poistettavissakin jolloin rajoite ei ole käytännössä kovinkaan toimiva.

 

Eli yhteenvetona; kiinteän verkon puolella tämä kyllä onnistuu jopa itse säätämällä, mutta vain niin kauan kun siellä ei ole puhelimia ja langattomia laitteita mukana, joita yhdistelemällä saadaan helposti aikaan korvaava, rajoittamaton nettiyhteys.

Vastaa