Valokaapeli CTS-HET 3005 Asetukset ja ip osoite

  • 30 June 2018
  • 6 kommenttia
  • 365 katselukertaa

Hei

Sellainen ongelma että, uudella valokaapeliyhteydelläen pääse routerin asetuksiin mitenkään (cts het 3005). Yritän siis availla portteja että NAT tyyppi muuttuisi avoimeksi kun pelaan.

 

Neuvoja tarvitaan, kaikki mitä googlen kautta ja foorumeilta luin ei auttanut.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Vai että tuollainen purkki. Sekö tuli jotenkin liittymän kylkiäisenä ilmaiseksi? Jos olisi mulla, niin ekana selvittäisin saanko vaihtaa tilalle jonkun paremman reitittimen ja jos ei, niin miten sen saa kokonaan siltaavaksi, jotta voi laittaa perään jonkun oikean reitittimen.

 

Ohjeen mukaan siinä in ihan aito SFP-moduli kuidulle, jolloin tilalle voisi vaihtaa jonkun muun reitittimen jossa on SFP-slotti taikka sitten kytkimen missä in SFP-paikkoja.

 

Mutta asia on tietysti kokonaan toinen, jos laite onkin jollain tavalla operaattorin hallinnassa ja sen olemassaolo on ehdoton edellytys liittymän toiminnalle...

 

Ittellä tulee kuitu suoraan gigaisesta eetteristä Telian hallinnoimalta kytkimeltä, joten laite ei ole siksi lainkaan tuttu. Vaihtoehtoisesti pystyisin ottamaan myös suoraan kuitua omille laitteille, koska kaikista löytyy SFP-portteja ja myös oma sisäverkko on osin kuitua.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Hei @Ventomieli ja tervetuloa Telian Yhteisöön. Kuitumuunnin CTS-HET 3005 on kytkin, jota ei voi hallita samaan tapaan kuin reitittimiä. Millainen reititin sinulla on käytössäsi?

Käyttäjätaso 7

Kytkimessä ei normaalisti ole mitään portteja , jotka voidaan avata tai sulkea. Kyseinen laite on vain silta , jota ei voi eikä tarvitse hallinnoida.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Onpas erikoista jos NAT tyyppi ei näytä avointa pelattaessa jos kerran kyseessä on sillattu yhteys. Näetkö mistään, minkä IP-osoitteen saat? Siellä on nyt joko operaattorin NAT välissä (ei kyllä pitäisi olla kiinteissä yhteyksissä enää 2000-luvulla) tai sitten peli vaan yksinkertaisesti raportoi koko NAT tyypin ihan väärin.

 

Itsekin tajusin ettei tämä mikään routteri näköjään ole. Minulla ei ole mitään routteria kiinni tässä vaan suoraan piuha koneen ja tän boksin välissä. Gigan netti mutta näyttäis olevan NAT "moderate" ja aina ei tunnu peliä löytyvän

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Koneen palomuurista tarvittavat portit suljettuina?

Vastaa