Reklamaatio 3 megasesta mokkulasta

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Itsellä ja puolisolla on ollut käytössä Soneran mokkula 3,6 teho plus nopeudella jo rapiat vuosi ja kertaakaan tämä tehoihme ei ole mennyt nopeudessaan yli 150 kt/s nopeuksiin. Keski nopeudeksi onkin muodostunut n. 10 kt/s - 30 kt/s nopeudet vaikka soneran mukaan olemme yksistä parhaista kuuluvuusalueista. Teimme jo kerran asiasta valituksen soneralle, mutta sieltä vain todettiin ettei asialle voi tehdä mitään kun on kerran sopimus allekirjoitettu. Kävimme vaihtamassa jopa eri merkkiseen mokkulaan (huawei) ja sama juttu, nopeus 10-30 kt/s. Nyt vain kuulimme ystävältä että asiaan on tullut valtion taholta muutos, että jos luvatut nopeudet eivät pidä paikkaansa niin sopimus on mahdollisuus purkaa. Eli miten tässä asiassa kannattaa edetä, jotta meidän ei tarvitse maksaa älytöntä hintaa mokkulanetistä joka ei pidä paikkaansa, että kaikille jäisi hyvä mieli ja ettei tarvitse taas ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.

ps. Maksan kaverille erillistä vuokraa saunalahden mokkulasta joka tykittää koko ajan reilut 300 kt/s

2 kommenttia

Voit halutessasi reklamoida matkapuhelinpuolen asiakaspalveluun palvelupyyntölomakkeella. Lomakkeen avaaminen vaatii Omille sivuille kirjautumisen ja käyttäjätunnuksena kirjautumisessa voit käyttää kyseisen liittymän numeroa.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
itsaksu kirjoitti:
... Soneran mokkula 3,6 teho plus nopeudella ... ei ole mennyt nopeudessaan yli 150 kt/s nopeuksiin. Keski nopeudeksi onkin muodostunut n. 10 kt/s - 30 kt/s nopeudet ...

oletko kokeillut (sisätiloissa siis) eri ilmansuuntiin olevien ikkunoiden ääressä? Onko nettitikku suoraan pc:ssä vaiko reitittimessä (tai aktiivikaapelissa)? Eräät tikut kuluttavat virtaa enemmän kuin USB-portti antaa. Huomaa että tikkusi pitää pystyä _lähettämään_ tukiasemalle lukukelpoista signaalia ja huonossa paikassa lähetystehoa pitää lisätä (kuten kännyköilläkin)

minulla yli puoli vuotta toimi hyvin (2 Mbit/s) ilman eri pohtimisia. Sitten piti alkaa kokeilla kaikenlaista, koska alkuperäisessä sijoituspaikassa nopeudet putosivat ainakin viidesosaan, usein kymmenesosaan ja muutamana iltana oli latausnopeus alle 10 ktavua/s. Juuri tätä kirjoittaessa toimii eteläisen ikkunan ääressä aika kivasti.
(Laitevikaa ei missään vaiheessa ollut, tuolla ostoskeskuksella saan 600 ktavua/s)

Vastaa