Valokuitu Imatralle

  • 21 August 2017
  • 4 kommenttia
  • 19 katselukertaa

Moi!

 

Paikallisessa lehdessä (uutisvuoksi) oli juttua, että Telia vetelee valokuitukaapeleita. Meidän kadulla (aaponkatu) myllättiin noin vuosi tai kaksi sitten katuja auki ja tuolloin puhelinkaapeli asentajat sanoivat, että olisi valokuidut vedelty maahan. Niin kysymys onkin, että onko imatrankosken alueella valokuitu mahdollisuus tulossa ja milloin?


4 kommenttia

Moi @torppo81! Aaponkatua ei löytynyt lähikuukausien tulevista valokuitukohteista. Ilmoitamme kyllä kaikille asukkaille, mikäli valokuitu on kiinteistöön tulossa. Sen tarkempaa tietoa alueen suunnitelmista ei tähän hätään ole, mutta pistin vielä kyselyä eteenpäin.

Sain hieman lisätietoa verkonsuunnittelusta eli Aaponkadulla ei ole vielä kuitusaatavuutta. Kaapelointi on rakennettu hybridikaapelilla, joten tulevaisuudessa on mahdollisuus ottaa kuitu käyttöön. Vielä tälle muutokselle ei kuitenkaan ole aikataulua olemassa. Mutta kuten sanottu, ilmoitamme kyllä asukkaille, kun kuitu tulee saataville :)

Mitkäs on valokuidun vetojen suunnitelmat tänä kesänä rajapatsaalla??..tässä Kaarikujalla katsella hölmistyneenä kun toiselle puolelle katua vedetään kuitua ja Kaarikujalle ei vaikka liittyjiä olisi useita.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hei @Bronx1 ja tervetuloa Yhteisöön! 

Tuolla alueella on kuitumigraatio käynnissä eli kuparit vaihdetaan kuituun, mutta purkaminen ei ole vaikuttanut niihin kiinteistöihin jotka ovat sillä puolen katua. Suosittelen että käyt jättämässä nimesi kiinnostuslistalle avoinkuitu.fi -sivuston kautta. Kun alueella on riittävästi kiinnostuneita niin homma pyörähtää eteenpäin. Kannattaa siis kertoa naapureillekin että ilmoittavat kiinnostuksestaan elleivät ole sitä jo tehneet. Tuolla avoimen kuidun sivustolla on tarkemmin tietoa kuidun rakentamisesta ja sen vaiheista joten käy lukaisemassa kun ehdit :smileyhappy:

Vastaa