Valokuitu kytkentä ongelma

  • 3 August 2017
  • 3 kommenttia
  • 29 katselukertaa

Ongelma ois et miten kytken taloyhtiön valokuidun modeemi on VMG1312-Bc0D


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Laitteesi ei ole yhteensopiva FTTH toteutukselle sillä laitteessasi ei ole kuituliitäntää. Kytke laitteesi WAN portti jompaan kumpaan TULO:ksi merkittyyn Ethernet-porttiin. Luultavasti jompi kumpi toimii. LAN portin voit kytkeä taas OM1 / 2 liitäntään, tai molempiin. Luultavasti ne menevät sitten huoneistoonne. 

Juu koetettu on mutta syttyy vaan virta valo,illal koetin vanhaan puhelin pistokkeeseen kesti n.20min kun yhteys tuli,mut ei se voi niin kauan joka kerta kestää kun pistää virrat pääl modemiin??

 

Kunniamerkki +10

Nuo kuitu ja parikaapeli (cat6) eivät välttämättä ole käytössä, jos kyseessä on vanha kiinteistö johon on tehty saneeraus remontti. Varsinkaan kuitu. Se voi tulla käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun koko kiinteistöön tulee valokaapeli. Joten siihen voi mennä vielä kauan. Sitä vastoin parikaapeli nousut (cat6) pitäisi olla käytösssä, vaikka kiinteistössä olisi vielä xDSL (ADSL / VDSL) liittymät käytössä. Ilmeisesti nyt on kuitenkin niin, että vanha puhelinkaapelointi on jätetty jostain kumman syystä toimintaan.

 

Saneerausremontin yhteydessä vanhat kiinteistön sisäiset puhelinkaapelit yleensä jätetään "kylmiksi" ja talojakamossa ristikytkennät teleoperaattorin talokaapelista (puhelinkaapeli) kytketään uusiin nousuihin. Näin vaikka kyseessä ei ole aito lähiverkko vaan vain DSL-yhteys. Tämä siitä syystä, että ei ole enää järkevää käyttää vanhaa puhelinkaapelia talon sisällä vaan uusia cat6-luokan parikaapelia.

 

Saneerauksen yhteydessä tehdään myös antenniverkon uudistus, mikäli se on tarpeen ja usein näin on. Ainakin mikäli verkko on ketjutettu. Samassa yhteydessä vedetään ja päätetään käyttövalmiiksi myös valokuitukaapelointi talojakamosta huoneistoihin. Ja tämän näyttäisi kuvan mukaan tehdyn juuri näin. Eikä ole kovin vanhaakaan perua, koska on ilmeisesti päätetty kuituja 4 kpl (adaptereiden mukaan) ja lisäksi ne ovat väriltään vihreitä eli nk. APC-mallia (vinohiottuja).

 

Valokaapelointi siis tehdään valmiiksi noita FTTH-liittymiä varten, vaikka käyttöönotosta ei olisi hajuakaan. Sehän tulee sitten kun taloon joskus (ehkä) valokaapeli jonkun operaattorin toimesta tulee. Nuo uudet parikaapelinousut pitäisi kuitenkin olla käytössä.

 

ps. Nuo huoneistojakamon merkinnät ovat OH ei OM kuten @olkitu mainitsi. Nousut on tietenkin nousut sieltä talojakamosta, joista jompi kumpi pitäisi olla käytössä. Yksikin nousu riittäisi huoneistoa kohti nykymääräysten mukaan. Sitä vastoin huoneiston sisäinen kaapelointi pitää tehdä niin, että tuo OH1 ja OH2 pitäisi olla yhdessä ja samassa 2-osaisessa rasiassa eli yhdessä huoneessa. Tehtynä niin, että on kahdessa huoneessa on molemmissa 1-osainen rasia ei ole määräyksen mukainen. Merkintänä parempi olisi OH1.1 ja OH1.2. Tämä kuvastaa yhtä 2-osaista rasiaa.

Vastaa