Valokuitunetti, kaksi modeemia

  • 8 March 2016
  • 5 kommenttia
  • 21 katselukertaa

Pystyyko soneran valokuitunetillä käyttämään kahta modeemia samassa taloudessa? Sulakeboksissa ainakin näyttäisi olevan kaksi sisääntulevaa CAT 5 kaapelia, jotka voi ohjaa haluamaansa RJ45-rasiaan.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tuskinpa molemmat ovat kytketty...  Mutta voit tosiaan käyttää kahta WLAN reititintä... En näe normaalissa käytössä siitä mitään hyötyä koska CAT5 kaapelista tulee se 100Mbps enintään ja sehän rajoitetaan operaattorin kytkimestä. 


 


Laittaisin sinne sulake kaappiin reitittimen josta jakaisin yhteydet muualle asuntoon. Vaikka sitten johonkin rasiaan langaton tukiasema siltaavassa tilassa niin toimii kätevästi. 

Makkarissa pöytäkone piuhalla kiinni wlan-reitittimessä, ja olkkarissa konsolit jne. Nekin olis tarkotus saada piuhalla kiinni omaan reitittimeensä, makkarista tuleva wlan-yhteys on sairaalloisen hidas. Tämä näemmä on siis mahdollinen ratkaisu.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Mahdollinen mutta yksi nousu kytketään pääsääntöisesti operaattorin päästä.  Meneekö sulake kaapista kahdet kaapelit makkariin ja/tai olkkariin? Yleensä sulakekaapista menee kahdet kaapelit rinnakain jokaiseen huoneeseen uusissa taloissa, kuten makkaariisi.


 


Nöin vedät vedon nousu - makkari wlan reitiitin - rinnakkaisella kaapelilla jakaamoon ja sieltä olkkariin jossa langaton tukiasema siltaavana. 


 


Jos on yksi kaapeli vain huoneesta sulake kaappiin niin sama onnistuu kyllä yhdellä kaapelilla mutta vaatii laitteen joka osasii tämän.

Sulakekaapissa kaksi sisääntulevaa CAT5 plugia, jossa irrotettavat pienet CAT5 johdot, jotka voi liittää kahteen neljästä numeroidusta CAT5 liitännästä(makkarissa 1 ja 2, olkkarissa 3 ja 4). Jos kerta yhteyden puolesta kaksi reititintä toimisi, voinkohan vaan ottaa makkarin reitittimen ja liittää sen olkkarin RJ45 rasiaan, kokeillakseni sisääntulojen toimivuuden?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Miksi et vain muuta sulaketaulusta johdot ristiin? Jos haluat kokeilla nousua? Kyllä auntosi sisäverkossasi pitäisi toimia kaikki rasiat. Sitten jos ei toimi, ilmoita isännöitsijälle siitä.


 


 

Vastaa