Valokuituverkko, Laukaa

  • 11 December 2014
  • 26 kommenttia
  • 33 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Keski-Suomen liitto valitsi vuonna 2011 Soneran valokuituverkon rakentajaksi Laukaan alueella. Tiedustelisinkin milloin valokuituverkon rakennustyöt alkavat/ovat alkaneet ja milloin liittymiä aletaan myymään käyttäjille. Asun Laukaan kirkonkylän alueella, Kataanmäen/Kantolan uudella asuinalueelle ja tälle alueelle ei ole saatavilla tällä hetkellä kuin 8 megan ADSL-liittymä. Tämä asia on hieman ihmetyttänyt koska alue on tosiaan vasta rakenteilla eikä Sonera ole yhteyksiä rakentaessaan vetänyt alueelle kuin kuparikaapelin. Siis sen saman kaapelin jota tälläkin hetkellä keräätte pois tuolta hieman syrjemmästä Laukaan alueella vedoten kyseisen tekniikan vanhuuteen ja ylläpitokustannuksiin. Äkkiseltään saa sellaisen vaikutelman että touhu on aika puupäistä jos äskettäin kaavoitetulle ja edelleenkin rakenteilla olevalle ei ole saatavilla valokuituyhteyksiä, joita pitäisi tulevaisuudessa olla käytössä jos aikoo käyttää alati kehittyviä ja monipuolisia palveluita, jotka käyttävät internettiä ja vaativat paljon kapasiteettia verkolta.
Eikö olisi kannatanut laittaa kuparikaapelin sijaan valokuitukaapeli sinne ojaan silloin kun sitä sinne kaivettiin?
No, jos kuitenkin jossain vaiheessa tänne meidänkin talolle olisi saatavilla valokuitu, niin mitkä mahtavat olla kustannukset jos nykyisen ADSL:n vaihtaa silloin valokuituun?

26 kommenttia

Hei Juuso45,

Puhelinlinja purkaminen ja tästä seuraava tekniikanmuutos voi aiheutua esimerkiksi huonokuntoisesta linjasta tai että esimerkiksi sähköyhtiö purkaa linjansa, jossa myös puhelinjodot kulkevat. Valokuituyhteyksien saatavuudesta saat tarkempaa tietoa myyntipalvelustamme 0800 133 133.

Vastaa