Verkon huoltotyöt Turussa 15.5.2018


No niin, taas on saatu huoltyöt tehtyä täällä Turussa ja yhtäkkiä ei sähköposti toimikaan. Vika on taas tietysti käyttäjässä, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä? Kaikki toimi ennen huoltotyön aloittamista ja nyt ei toimi. Mitähän se kotitonttu on täällä puuhastellut, kun ei kukaan ole ollut kotona vahtimassa vai olisko pienen pieni mahdollisuus, että huoltotöiden ansiosta olisi jokin asia muuttunut vaan, kun ei tiedä mikä?

 

nimi. mikähän mulla meni taas pieleen


5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Mikazu06 mitä sähköpostia käytät? Käytätkö webmail.inet.fi vai jotain muuta sähköpostiohjelmaa? En usko, että huoltotyöllä olisi ollut tällä tekemistä. Nettiyhteys on mennyt korkeintaan poikki hetkellisesti, mutta muuten pitäisi palvelut palautua samantien. Laita lisätietoja tilanteestasi.

Käytössä on vanha @ppi.nic.fi ja se toimi aivan loistavasti ennen tuota laajakaista muutostyötä. Käytän sitä Outlookin kautta, kun olen koneella. Nyt ei mene testiviestit läpi ja herjaa, että palvelin löytyy mutta ei vastaa. Pääsen kyllä Elisan webmailin kautta siihen ja kännykällä aivan normaalisti. Kaikki siis toimi ennen tuota huoltotyötä.

Hei! Turussa ollut huoltotyö ei ole kohdistunut sähköpostiin. Suosittelen varmistamaan asetukset kuntoon. Kun palvelu toimii suoraan kännykästä, ei vikaa ole kyseisen palvelun kanssa. Tässä linkki josta pääset varmistamaan että Outlookin asetukset ovat oikein.



 

En edelleenkään ymmärrä. Miksi Outlookin asetuksiin pitää laittaa Telian mail -asetukset inet.jne kun kyseessä on Elisan sähköposti (@pp.nic.fi) Tähän asti on kyllä käytetty Elisan asaetuksia (saapuva posti: (POP3) free.nic.fi lähtevä posti: (SMTP) mail.inet.fi) Tämä siis toimi vielä edellisenä päpivänä ennen tätä Telia korjausta, mutta nyt ei siis toimi.

Outlookin pitää asettaa meidän lähtevän postin palvelin ainostaan jos et käytä smtp-autentikointia ja ssl-salausta ja meidän laajakaista käytössä. 

Laajakaistaverkon huoltotyö ei vaikuta sinun koneelle Outlookiin vaan siinä on jotakin muuta, oletko koittanut tiliä luoda uudestaan?

Meidän lähtevän postinpalvelin on kyllä toiminnassa eikä siihen ole tehty muutoksia. 

Vastaa