Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66773
Kirjoituksia 180195

Vianmääritys Ilmoittaa että verkkokaapelia ei ole liitetty oikein tai se saattaa olla viallinenVianmääritys Ilmoittaa että verkkokaapelia ei ole liitetty oikein tai se saattaa olla viallinen

anteal8
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

Vianmääritys Ilmoittaa että verkkokaapelia ei ole liitetty oikein tai se saattaa olla viallinen

1/14

Huoneistossa on taloyhtiölaajakaista. Huoneistossa on Ethernet-liityntä ja verkkokaapeli kytketään datarasiaan. Ei siis modemia. Vaihdoin konetta enkä saa verkkoyhteyttä toimimaan. Ilmoittaa että verkkokaapelia ei ole liitetty oikein tai se saattaa olla viallinen. Vanhemmassa koneessa yhteys toimii (sama kaapeli). Molemmissa on windows 10. Toimivassa verkkosovitin on Realtek Pcle Fe Family Conroller ja toisessa uusin Intel(R) Ethernet Connection I217-V.

Olen kokeillut kaikkia netistä löytämiani ohjeita. Tehnyt päivitykset, ottanut palomuurit ja virustorjunnat pois käytöstä, poistanut verkkosovittimen asennuksen ja käynnistänyt uudelleen, suorittanut komennot: ipconfig/release, netsh winsock reset catalog, netsh int tcp reset, netsh int ip reset, palauttanut Windows 10 oletusasetukset.

Olen yrittänyt vaihtaa verkkosovittimen vanhaan, muutta se ei näytä onnistuvan.

Nettiyhteyden saa uudessa koneessa toimimaan USB portin kautta TP-LINK Ethernet -adapterilla.

Missä mahtaa olle vika?

Vastaa
0 tykkäystä
13 vastausta

anteal8
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

11/14

Kytkin johdon saman seinän olohuoneen puolen datarasiaan. Kytkin uuden koneen siihen ja yhteys toimii. Ihmettelen vain miksi vastakkaisella puolella uusi kone ei saa nettiyhteyttä mutta nettiyhteyden saa vanhalla koneella ja uudella koneella TP-LINK Ethernet -adapterilla.

Vastaa
0 tykkäystä

HenriLie
Telialainen
Viestejä 569 kpl

12/14

Okei, nyt ongelma rajautuu selvästi tähän yhteen pistokkeeseen / sen takana (seinien sisällä) kulkevaan verkkokaapeliin. Tämä kyseinen johto, joka tulee huoneistojakamolta siihen datarasialle, josta yhteys ei toimi, voi olla osittain rikki. Myös liitin/datarasia huoneistossa voi olla löysällä / rikki.

 

Ero vanhan ja uuden koneen välillä toimivuudesta voi johtua verkkokorttien eri tekniikoista yhdistää verkkoon. Tämä uusi verkkokortti voi vaatia täydellisen 4 -parisen johdon toimivuuden, missä vanha verkkokortti on osannut vielä yhdistää vähemmällä johdinpari määrällä. 

 

1000Mbit/s eli 1G verkkoportti vaatii toimiakseen 4 -paria johtoja verkkokaapelilta, kun taas 100/100Mbit/s toimii kaksiparisella johdolla.


Tämän osittain viallisen rasian mittaamiseen ja korjaamiseen tarvitaan asentajaa, jonka tilaamisesta suosittelen olemaan yhteydessä isännöitsijään.

Vastaa

anteal8
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

13/14

Otan yhteyttä isännöitsijään tai kiinteistöhuoltoon. Kiitos vastauksista ja neuvoista.

Vastaa
0 tykkäystä

anteal8
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

14/14

Datarasiassa oli kytketävika. Asentaja korjasi. Kaikki johdinparit on kytketty ja netti toimii myös uudella koneella.

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.