Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
vektel72
Uusi keskustelija
  • 3 custom-general.kudos
  • 5 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Wi-Fi

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kerrostalooni on Telian valokuitulaajakaista-yhteys ja asunnossani oleva kannettava tietokoneelleni on Telian

nettiyhteys (Yhteys kotiin / perus 7-10 MBIT/s). Tietokoneessani on Intel Dual Wireless-AC 3165 802.11 a/b/g/n/ac ja tulostimessa Wi-Fi 802.11n. Tietokoneeni on nyt yhdistetty Ethernet-kaapelilla nettiin.

 

Millaisen lisälaitteen tarvitsen saadakseni kannettavan ja tulostimen toimimaan langattomasti = vain vällttämättömät johdot säilyttäen?     

11 vastausta
Sekunti
Kunniajäsen
  • 1770 custom-general.kudos
  • 2323 custom-general.replies
  • 179 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@vektel72 kirjoitti:

Viisaista vastauksistanne päätellen reititin on tarpeellinen, jotta pääsen tavoitteeseeni! Koska en tunne reitittimiä, haluaisin vielä valistusta seuraavaan: tarvitseeko reititin liitosjohtoa a) seinän nettipistokkeeseen ja/tai b) kannettavaani?


@t0mbba kirjoitti:

@vektel72 kirjoitti:

@t0mbba kirjoitti:

@tilasto kirjoitti:

Tietokoneessani on siis wlan kortti, se toimii suoraan kun yhdistät sen langattomaan verkkoosi. Kuinka se tapahtuu, riippuu siitä mitä käyttöjärjestelmää käytät. Windows käyttäjälle tuossa https://support.microsoft.com/fi-fi/help/17237/windows-10-mobile-wifi-connections Microsoftin ohje.

 

Tulostimen voit jakaa suoraan työasemasta muille verkon käyttäjille https://www.telia.fi/helppi/tietokoneet-ja-internet/uuden-laitteen-esim-tulostimen-liittaminen-wlan-... työaseman josta jako tapahtuu tulee olla päällä, jotta muut verkon laitteet voivat jakoa käyttää. Auttaisi paljon jos kerrot tulostimen ja reitittimen tarkan mallin, niin voinee auttaa muita tapoja mietittäessä.


^^

 

Mikäli käytössäsi on Ethernet yhteys -> olet yhdistänyt tietokoneesi suoraan seinässä olevaan rasiaan, niin tarvitset reitittimen, joka muodostaa sinulle Wi-Fi yhteyden jonka avulla voit noudattaa ylläolevia ohjeita.

 

Näitä taitaapi ihan Telialtakin löytyä, kannattaa melkein kysäistä! Toki myös lähes jokainen putiikki mistä verkkolaitteita saa niin myypi myös.


Jos kannettavassani on wlan-kortti, eikö sillä jo saavuteta nettiyhteys ilman ethernet -kaapelikytkentää? sehän olisi juuri tavoite, johon pyrin eli irti kaikista mahdollisista kaapeleista. Onko siis reitinkään tarpeellinen? Kannettava on se ainoa laite (tällä hetkellä), jonka kautta nettiä hyödynnän eli se on päällä aina, kun netissä surfailen,  


Verkkokortti itsessäänhän ei luo langatonta verkkoa mitä käyttää. Eli jollain tavalla se seinästä tuleva yhteytesi on muutettava langattomaksi ja reititin riittää siihen. 🙂

 

Tokihan myös tuo @Sekunti:n mainitsema mahdollisuus muodostaa se puhelimen 4Gn kautta on mahdollinen, mutta ei suositeltava.  


Reitittimen mukana tulee aina ethernet-kaapeli eli sama mitä käytät tällä tietokoneessasi. Piuha laitetaan reitittimen WAN-porttiin ja toinen pää siihen huoneiston ethernet-pistokkeeseen (jossa tällä hetkellä tietokoneesi on kytkettynä). Reititin tarvitsee sähköä, joten tarvitset pistorasian sitä varten. Sitten vain säädät laitteen asetukset ja yhdistät wifi-verkkoon tulostimen ja tietokoneesi. Mikäli reititin ja tietokoneen wlan-kortti tukee 5GHz taajuutta niin tietokone kannattaa ensisijaisesti yhdistää siihen, koska siinä on suurempi tiedonsiirto kuin 2GHz:n taajuudella. Näin ollen sinulla ei ole ylimääräisiä piuhoja (reitittimen, tietokoneen ja tulostimen välillä). Mikäli haluat nopeampaa että vakaampaa tiedonsiirtoa (esim. pelaamiseen) niin silloin tietokone kannattaa liittää ethernet-kaapelilla reitittimen LAN-portteihin 1-4 eli  LAN-portteihin kytketään sisäverkon laitteet esim. konsoli (kannattaa käyttää DMZ-tilaa) ja tietokone 🙂

 

Lisätiedot: https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/yleista-laajakaistayhteyksista/ethernet-kaapelin-kytk...

¸¸.•*¨*•♫Telia 5G lähettiläs 2021¸¸.•*¨*•♫
"Erehtyminen on inhimillistä, mutta asioiden perinpohjaiseen sotkemiseen tarvitaan tietokone." -Paul Ehrlich
vektel72
Uusi keskustelija
  • 3 custom-general.kudos
  • 5 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Suuret kiitokset kaikista viesteistänne! Olen nyt paljon viisaampi noissa wifi-asioissa, joten enköhän teidän antamilla eväillä jo pärjää!