Yhteys katkeaa


Hei, kaikille. Olen aika tuore hybridin käyttäjä ja esilletuomani ilmiö saattaa johtua osaamattomuudestani. Hybridin ominaisuus, mitä mainostetaan, ovat nuo kiinteä ja mobiili yhteys, joiden pitäisi tukea toisiaan. Aivan kokeilu mielessä katkaisin kiinteän yhteyden modeemille, hetken päästä molemmat yhteydet olivat poissa. Samoin käy jos koneen käynnistää ilman kiinteää yhteyttä.

Onkohan ilmiö tuttu muille käyttäjille ja onko kyseessä laitevika tai käyttäjän virhe?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Pätkäseehän tämä puhelinpistokkeen kauttakin toimiva malli, jos antenni johdon seinästä irroittaa television päällä ollessa, vaikka lähetys on meneillään boksin kautta. Tulee yhteys takaisin ilman antenni johtoa, kun käynnistää uudelleen. Antenni johtohan on televisiossa kiinni niiin miten se vaikuttaa tähän boksi systeemiin.

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hei @jucota ! Tervetuloa Telia yhteisöön!

 

Mahtavaa testimieltä ja kokeilun halukkutta havaittu! 

 

Olet aivan oikeassa, että mobiiliverkon yhteys tulisi toimia, vaikka kiinteän verkon yhteys katkeaa. Hybridmodeemi itse seuraa yhteyksien tilaa ja muokkaa yhteysasetuksiaan tarpeen vaatiessa. Kun kiinteä yhteys katkeaa, niin yhteydessä tapahtuu pieni katkos, mutta mobiilipuolen tulisi palauttaa yhteys pian. 


Kerrataan vielä mitä laitteillasi tapahtuu. Kun otat puhelinverkkokaapelin pistokkeesta irti ja odotat n. 1min niin mitä valoja hybridmodeemilla palaa? Onko tietokone yhdistettynä modeemiin langattomasti vai verkkokaapelilla? Jos katsot puhelimella langattomia verkkoja, niin löytyykö hybridmodeemin verkkoa ollenkaan vai pystytkö liittymään langattomaan verkkoon, mutta nettiyhteyttä ei löydy?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

@klontti 

 

Antennipistokkeen kautta tulee joko antenni- tai kaapeliverkon TV-lähetykset. Jos katsot Telia TV-digiboksin kautta ohjelmaa niin lähetykset tulevat täysin internetin välityksellä, eli hybridmodeemilla puhelinpistokkeen ja/tai mobiiliverkon kautta. 

 

Eli antennipistokkeen irroittaminen ei vaikuta hybridmodeemin tai TeliaTV-digiboksilla yhteyksiin. (Paitsi jos nettiyhteyskin tulee kaapeliverkon kautta)

En nyt käy vastaamaan kysymyksiin, vaan totean, että hetkisen odottelu auttoi. Kiitokset oikeasta neuvosta.

Vastaa