Yhteys katkeilee satunnaisesti.


  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Morjens. Nyt kun täällä päin on yhteysongelmista lähes kokonaan selvitty ja uusi modeemikin on alla niin pientä säätämisen tarvetta tuntuis vielä olevan.

Uusi modeemi on siis tuo epc 3850 ja muuten on moitteetta toiminut mutta välillä esiintyy tällästä hetkellistä yhteyden katkeamista. Yhteys on tosiaan poikki korkeintaan minuutin jos sitäkään mutta syy siihen olis kiva selvittää.

Mitä oon modeemia tarkkaillu niin upstream channel 2 tai 3 menee nollille poikkasun yhteydessä, muuten kaikki tuntuu olevan ihan mallillaan.

Tein tästä aikasemmin ilmotuksenkin mutta eihän se siitä sen pidemmälle tainnu edetä. Osaiskohan joku neuvoa miten tätä kandeis lähtee selvittelemään ja missä vika vois olla?

12 kommenttia

Moi TommiS

Katsoin tuota linjaa ja modeemin putoaminen hetkeksi näkyy myös tähän suuntaan. Olitko modeemin hallinnasta ottanut palomuurin (SPI Firewall) pois päältä? Tämä saattaa joissain tapauksissa aiheuttaa pätkimistä.

Mikäli tämä toimenpide ei auta, niin kannattaa vielä jättää uusi vikailmoitus. Näin saadaan liittymä vielä tarkemmin syyniin ja vika paikannettua.
Pitääpä kokeilla tuota.

Edit: Eipä auttanut. Oiskohan tähän mitään muuta tehtävissä?
Hei TommiS,

Jos kaapeliTV:n kuva on normaali ja häiriötä ei siinä esiinny, suosittelen jättämään nyt vielä uuden vikailmoituksen asiasta. Olitkin tänään jo ollut meihinpäin yhteydessä ja sinulle oli jätetty viasta Optio-viesti johon voit vastata aktivoidaksesi viantutkinnan.
Antti- kirjoitti:
Hei TommiS,

Jos kaapeliTV:n kuva on normaali ja häiriötä ei siinä esiinny, suosittelen jättämään nyt vielä uuden vikailmoituksen asiasta. Olitkin tänään jo ollut meihinpäin yhteydessä ja sinulle oli jätetty viasta Optio-viesti johon voit vastata aktivoidaksesi viantutkinnan.


Joo, kaveri siellä päässä kehotti ottamaan toisenkin jutun pois päältä modeemista tuon SPI firewallin lisäksi joten nyt sitten katsellaan miten tämän kanssa käy.
Piti se vikailmoitus näköjään aktivoida. Pariin päivään ei tota ongelmaa oikeen esiintyny mut nyt taas poikkas yhteyden jostain syystä kesken pelaamisen.

Upstream channel 2 nollille hetkeks ja minuutin sisällä taidettiin olla taas linjoilla.

Oiskohan kellään lisää ideoita tämän suhteen?
Jep.. näyttäs siltä että pelatessa yhteys menee poikki kaikista varmimmin. Kahteen otteeseen illan aikana katkennut War Thunderia pelatessa.

Kummallakin kerralla upstream channel 2 nollille ja minuutin kahden sisällä takas linjoilla.
Jep.. pakko sanoa että riemukas viikonloppu kun ongelmat vaan pahenee päivä päivältä.

Yön aikana näytti menneen useemman kerran poikki ihan ilman käyttöäkin ja pelaamisesta tai mistään muustakaan ei tunnu tulevan mitään nyt sunnuntain aikana. Oon kattonu piuhat läpi, resetoinu jne.

Signaalien arvot näyttäs olevan ihan mallillaan, ei mitään älyttömiä heittoja missään vaiheessa joten vähän alkaa ihmetyttää miksi toi upstream channel menee nollille kesken kaiken.

Edit: Iltaa kohden ongelma tuntuu vaan pahenevan.
Moi TommiS,

Hyvä, että sait vikailmoituksen aktivoitua ja että olet omat laitteet sekä kytkennät tarkistanut. Liittymäsi viankorjaus näyttää jo edenneen asentajalle asti. Ilmoittelemme sinulle, kun saadaan vika korjattua.
Kalle- kirjoitti:
Moi TommiS,

Hyvä, että sait vikailmoituksen aktivoitua ja että olet omat laitteet sekä kytkennät tarkistanut. Liittymäsi viankorjaus näyttää jo edenneen asentajalle asti. Ilmoittelemme sinulle, kun saadaan vika korjattua.


Jep, viestiä tuli että asentajalle on siirtynyt. Tänään ongelmia ilmeni vielä aamupäivästä mutta puolen päivän jälkeen näyttää tasoittuneen. En tiedä onko tää nyt sitten taas joku satunnainen päivä vai onko asentaja oikeasti jotain käynyt jossain tekemässä.

Arvostaisin kovasti jos tästä korjauksesta/selvittelystä jotain viestiä tulisi niin tietäisi pitääkö tässä edelleen miettiä onko vika täällä päässä vai linjoilla.. edellinen vikailmoitus, samasta ongelmasta siis, kun kuitattiin pari päivää myöhemmin korjatuksi.
Moi TommiS,

Asentajalta ei vielä ole muuta kuittausta tullut kuin, että korjaus tapahtuisi tämän päivän aikana. Vian tarkemmasta syystä ei vielä tarkempaa tietoa ole. Vian paikallistaminen voi olla hankalaa, jos ongelmaa on vain ajoittain. Viime vikailmoituksen käsittelyn ajan liittymä oli näyttänyt toimivan modeemille asti kunnolla, joten korjaus ei silloin asentajalle asti edennyt.
Ongelma on siis taas korjattu eikä pariin päivään ole pahemmin onneksi katkeillut.. paitsi tänä aamuna. Upstream channelit meni poikki yksitellen vuoronperään kun kello löi kuusi.

Missä se vika oli, jos oli, kun asentaja sen kuittasi?

Edit: Näyttäis siltä et Teamspeakin käyttö katkoo linjan samantien.
Edit2: Tjaa, kyllä linjat menee poikki näköjään muutenkin, vaikkei Teamspeak olekaan käytössä. Jännä vika kun alkoin TASAN kello kuusi, sitä ennen ei ollut maanantain korjauksen jälkeen mitään ongelmaa. Mikä tänä aamuna muuttui kun nyt on tunnin verran pätkinyt?
Edit3: Tahti on kuuden jälkeen ollu tällänen mitä Steamia oon seurannu, eka tunti pois laskuista mutta antaa kai kuvan siitä millasta tahtia tää yhteys menee poikki vaikkei mitään tekisikään.

7:09 - Your state is set to Offline.
7:23 - Your state is set to Offline.
7:43 - Your state is set to Offline.
7:48 - Your state is set to Offline.
8:00 - Your state is set to Offline.
8:13 - Your state is set to Offline.

Upstream kanavista menee joku nollille ihan satunnaisesti, ennen maanantain fiksausta se oli pääasiassa kakkoskanava.

Signaalit korkeemmalla kun aikasemmin kans.

Channel 1: 40.5 dBmV
Channel 2: 40.2 dBmV
Channel 3: 40.2 dBmV
Channel 4: 39.2 dBmV
Moi TommiS

Olitkin tuosta tehnyt tänään jo uuden vikailmoituksen, joka on oikea tapa toimia. Tuossa edellisessä vikailmoituksessa asentaja oli mitannut verkon, mutta mitään vikaa ei silloin löytynyt verkon puolelta. Nyt todennäköisesti vikailmoitusta pidetään seurannassa hieman pidempään, jotta tuo vika saadaan paikannetuksi.

Vastaa