ZyXEL NBG6515 IPv6 WLAN

  • 6 November 2018
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Ei kukaan sattuisi tietämään miksi tuo tölkki suodattaa IPv6 liikennettä LAN / WLAN rajapintojen välillä? Vaikka IPv4 liikenne toimii täysin moitteitta?

 

Kukaan koskaan törmännyt samaan ongelmaan, tai vielä parempaa ratkaissut sen?

 

Ongelman ilmeni tällaista pientä tunkkausta tehdessä:

https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Soneran-IPv6-6rd-amp-sen-toteutus-Ubuntussa/m-p/177977#M10439

 

On varmistettu että:

1) Lanista IPv6 toimii moitteitta

2) WLANista (2.4GHz ja 5 GHz) on raskas rate limit (10 kilotavua - muutamia tavuja sekunnissa)

3) Näen verkkoliikenteestä, että packet lossi ilmenee selvästi LAN / WLAN devicejen välissä. Paketteja lähetetään jatkuvasti uudelleen, WINdow romahtaa packet lossin takia.

4) Samaa laitetta on testattu sekä LANssa ethernetillä, että WLANissa ja vain WLANissa vain IPv6 yhteysnopeudet on surkeita.

 

Ideoita? Vinkkejä? Ratkaisuja?

 

Taidan laittaa vielä johonkin ZyXELin foorumiin tästä.

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Testasimme samalla laitteella uusimmalla softalla V1.00(AAXS.5)C0 (relase 19-1-2018) ja

link-local osoitteilla lan-wlan -välillä emme saaneet ongelmaa toistettua vaan wlaninkin kautta toimii normaalisti. Mikä ohjelmisto sinulla on käytössäsi?

En usko että tuo testaamisella ratkeaa, pitää varmaan ihan tässä ympäristössä debugata jossa laitteet on.

 

Tuo sama softaversio on ollut täällä käytösäs myös tammikuusta asti.

 

Joku jännä juttu tuossa on, koska link local tai edes julkisilla osoitteilla jotka on reititetty paikallisesti (on-link), ongelma ei ilmene.

 

Joku ovela juju tässä on, mutta en vain tiedä mikä. Pitänee tutkia perusteellisesti kun sattuu olemaan sopiva hetki.

 

En ollut edes ihan varma, että vika on Zyxelissä, siksi kyselinkin että onko... Laitoin ZyXELin Ethernet porttiin ikivanhan luuskan D-Linkin WLAN tölkin. Ettekä usko mitä, IPv6 toimii täysin moitteitta sen kautta.

 

Eli suomeksi sanottuna ZyXEL piip piip piip bleep käyttäjille tuolla niiden systeemillä, missä ne pudottaa 99,9% paketeista. Ok, tuolla roska D-Linkillä tulee vain 4 megatavua sekunnissa, mutta se on silti paljon enemmän kuin 3-4 kilotavua sekunnissa mikä tulee ZyXELillä.

 

Kiesus että mä arvostan täysin luokattomia laitteita. Mutta riemastuttavaa kun kerrankin saa paikannettua ongelman näin hyvin. Sitten olisi vielä kiva tietää, mistä tuo täsmälleen johtuu ZyXELissä. Mutta tuskin ketään jaksaa kiinnostaa. Kokeilen kuitenkin tehdä tuosta jonkinlaisen raportin niille. Käsitääkseni tuon sikanautatölkin firmiksen pitäisi olla vielä jossain määrin tuettu, eikä ihan täysin legacy kategoriassa.

 

Tosin, syytä, sitä juurisyytä en edelleenkään ymmärrä, että miksi näin. Vika siis ei välttämättä ole Zyxelissä, vaan jossain muussa tekijässä. Minkä takia toinen siltaava wifitölkki kytkettynä Zyxelin ethernet porttiin toimii eri tavalla, kuin zykkelin oma WLAN?

 

Luuleeko Zykkeli tuota IPv6 liikennettä broadcastiksi tms? Ja rate limittaa sitä olennaisesti? Tuollainen ajatus mulla tuli jo ennen tätä testiä mieleen. Koska on aivan uskomattoman ihmeellistä, että jos liikennettä on vähän, se toimii moitteitta, mutta kun liikenteen määrä kasvaa, alkaa massiivinen packet loss, ihan kuten käytössä olisi ratelimit tms.

 

Mutta se on nyt selvää, että Zyxel vaikuttaa tuohon asiaan aivan olennaisesti.

 

Huom. edelleen siis kaikki muu liikenne kulkee normaalisti, sekä myös lähiverkossa kulkee sekä julkisilla osoitteilla, että link localilla oikein.

 

Zyxelissä on tällä hetkellä käytössä static address, mutta sillä ei ole väliä onko siinä static address ULA osoitteilla, vai link local, tulos on aina sama.

 

Btw. Ai miksi ULA? No koska Firefox ei suostu ottamaan yhteyttä Link-Local osoitteisiin.

 

Tavallaan nää haasteet on riemastuttavia, mutta kun tällaisia haasteita riittää aamusta iltaan ja aikatalut painaa päälle, niin muuttuvat vähemmän viihdyttäviksi. Onneksi nyt on vain kyse harrastusjutusta.

 

Jatkot:

 

Tietysti on myös mahdollista, että tuolla sisäisessä kytkimessä on joku collision juttu. Eikä se tiedä hyvää, että liikenne kiertää yhden portin kautta ja tulee heti takaisin ja menee WANiin. Sekin voi olla syynä. Tuota teoriaa voisi testata kierrättämällä myös IPv4 liikenteen WLANista yhden ethernet portin kautta, ennen sen suuntaamista WANiin.

 

Vastaa