ZyXel VMG1312-B10D siltaavaan tilaan nettimokkulan kanssa

  • 14 November 2016
  • 2 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Hei. Ostin Sonera kaupasta ZyXel VMG1312-B10D modeemin (firmware: V5.11(ABAH.2)D0). Käytin sitä aikaisemmin Soneran taloyhtiön ADSL laajakaistaan. Nyt hommasin kuitenkin Huawei E3372H LTE/4G/3G -USB-modeemin (kytketty ZyXelin modeemin USB-väylään) ja kaikki toimii niin kuin pitääkin mutta haluaisin tuon ZyXelin modeemin siltaavaan tilaan. Miten teen sen? ADSL/VDSL-yhteydellä asetus löytyi helposti mutta entäs tämän nettimokkulan kanssa?

 


2 kommenttia

Kyseessähän on hybridi laite joka toimii ADSL ja VDSL modeemina sekä rietittimenä. Nyt kun yhteys muodostetaan 4G yhteyden yli, taitaa Zyxel pitää itseään reitittimenä.

Kannattaa tarkastaa hallinnasta onnistuuko yksittäisten LAN porttien siltaus Interface osiosta tai NAT välilehdeltä koko purkin siltaaminen. Tokihan tässä on mahdollista että siltaus ei onnistu kun purkki toimii reitittimenä.

Muista myös tilata maksullinen opengate lisäpalvelu, koska muuten mobiilikaistasi on operaattorin nat-osoitemuunnoksen takana. Siltauksesta ei ole tämän vuoksi mitään hyötyäkään.

Vastaa