Zyxel NBG4615 v2

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 81 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Moi

Minulla on ollut noin kuukauden verran valokuitukäytössä ja päätelaitteena on Soneralta saatu Zyxel NBG4615 v2. Taloutemme tietokoneet ovat iMac ja Macbook joista molemmat käyttävät viimeisintä Yosemite-käyttöjärjestelmää sekä lisäksi käytössä on kaksi iPadia. Kaikki laitteet ovat kytketty WLANin yli verkkoon jossa salauksena käytetään WPA2-PSK -salausta.

Ongelmana on verkkoyhteyden katkeaminen satunnaisesti mutta useasti päivässä. Tällöin mikään aikaisemmin mainittu laite ei saa yhteyttä internettiin. Verkkoyhteyden katkeaminen vaikuttaa alustavasti liittyvän nyt Zyxelin toimintaan. Kun internet yhteys katkeaa ei langattoman verkon yli saa yhteyttä edes päätelaitteeseen. Yhteyden katketessa Zyxelin logiin tulostuu seuraavaa printtiä useasti peräkkäin:
user.warn kernel: Qidx(0), not enough space in MgmtRing, MgmtRingFullCount=855!

Tarkistin Zyxelin firmware version ja laitteesa oleva versio on sama kuin mitä valmistaja tarjoaa.

Onko kenelläkään mitään tietoa mikä tämän ongelman tarkalleen aiheuttaa ja kuinka sen voi korjata?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Käyttöjärjestelmässä virhe? Googletin virheen ja aika paljon ongelmana ilmoitettiin Asuksen uusista firmwareista. Kokeile asentaa yksi vanhempi versio firmware, mahdollisesti uudessa firmwaressa jonkinlainen bugi.

Tapahtuuko katkeaminen suuressa kuormassa, kun kaikki laitteet yhteydestä vai ihan satunnaisesti?

Jossakin luki että Ralinkin piirisarjoissa on tälläisiä ongelmia...
Hei azone11,

Kokeilisin itse ihan "perinteistä kikkaa" eli luopuisin tuplasalauksesta WPA2-PSK ja testaisin toimii yhteys paremmin esim. pelkällä WPA suojauksella. Jos tällä ei ole merkitystä toiminnan suhteen niin sitten vanhemman firmiksen kokeilu ja tarvittaessa Zyxelin tuotetukeen ilmoitusta asiasta.

Vastaa