Zyxel VMG1312 B10D ei toimi

  • 26 June 2017
  • 3 kommenttia
  • 39 katselukertaa

Elikkäs muutama viikko sitten, kun nettiyhteyteni hidasteli ja päätin käynnistää modeemin uudelleen, mutta sen jälkeen netti ei ole toiminut, vaan internet valo palaa punaisena kun laitan kaapelin LAN 4/WAN porttiin ja muihin portteihin kun kokeilee niin internet valo ei pala ollenkaan, power valo kyllä palaa normaalisti. Olen kokeillut vähän kaikenlaisia korjauksia mm. resetoinut moneen kertaan, kokeillut eri ethernet-kaapelia, yrittänyt korjata yhteyttä telia avustajalla tuloksetta(jos ymmärsin oikein niin se ei tue tätä modemia), olen sammuttanut modeemin pitkäksi ajaksi ja käynnistänyt uudelleen. Tähän mennessä mikään ei ole vielä toiminut, joten ehdotuksia otetaan vastaan.


3 kommenttia

Heippa @wsiponen!

 

Onko sinulla käytössäsi millä tekniikalla tuo liittymä? (ADSL,VDSL2 vai Ethernet?)

 

Kannattaa vilkaista sivuiltamme löytyvää ohjetta: https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/modeemit-ja-reitittimet/zyxel-VMG1312-B10A-B10D koskien juurikin tuota modeemin malliasi.

 

Lisäksi https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/valokuitu/ongematilanteet-valokuitu auttaa valokuituliittymien ongelmissa.

Kai sä laitoit sen jo takuupalautukseen. Joku tietty malli Telewelliä ja toinen Dlinkiä meni 2 vuoden iässä ihan samalla tapaa. Tosin Telewellin sai elvytettyä yleensä resetillä .. Jotain sii meni vaa tukkoon muisteissa tai mitä lie, yks on kuollu kokonaan mutta kyllä noi keskimäärin kerran vuoteen joutuu aina kaikki resetoimaan. Tämä malli on kyllä paras modeemi tähän mennessä... Saa telewelliä huomattavasti puhtaammat linja-arvot ja 2M ADSL nopeutta enemmän. Niin tai näin, elämän mittasella kokemuksella oireet sanoo laitevika. Muute olis jo toimenpiteilläsi näyttänyt elonmerkkejä .... Käy varmuuden vuoksi jollain tutulla testaamassa tehdasasetuksilla linjavian pois sulkemiseksi tälläsessä tapauksessa.

Joo laitoin takuupalautukseen ja siinä modeemissahan se vika oli. Nyt on uus modeemi ja netti toimii normaalisti.

Vastaa