Zyxel VMG3625-T20A blokkaa multicast paketit

  • 26 November 2019
  • 7 kommenttia
  • 38 katselukertaa

Reitittimenä uusi Telian liittymän mukana tullut Zyxel VMG3625-T20A. Aikaisemmin oli joku Thomsonin reititin. Vaihdon jälkeen UDP multicast paketit ei kulje langattomassa kotiverkossa olevien laitteiden välillä.

 

Reitittimen asetuksista löysin tähän liittyen vain Network Settings / Wireless / Multicast Forwarding -asetuksen, mutta se on jo päällä. Mitä asetuksia pitää muuttaa, että multicast toimii taas?


7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Moikka @vanhavastahousu 

 

Tuo mainitsemasi asetus kyllä nimenomaan sallii (siltaavana) liikeneteen laitteelle. Multicast liikenne langattomassa verkossa voi vaatia myös Beacon Interval ja DTIM arvojen säätöä. Kokeiletko siis vaihtaa Interval ajan 100ms ja DTIM 2. Oletuksena nämä on 100ms ja 1. 

Riippuen myös laitteiden päivityksisä ja siitä, mitä Wi-Fi versiota ne käyttävät, voi reitittimen asetuksista joutua valitsemaan käyttöön juuri sen version, kuin laitteet käyttää, esim. 802.11n only. Nämä asetukset löydät hallintasivulta Network Settings -> Wireless -> Others.

 

Voit myös kokeilla ottaa 802.11b tai g only käyttöön ja sen jälkeen poistaa käytöstä WMM sivulta asetukset pois päältä.

Kerrotko hieman laitekannastasti tarkemmin, mitkä laitteet haluat saada keskustelemaan ja onko sinulla tarkempaa tietoa, mihin paketit jäävät jumiin? Onko käytössä mitään muita verkonlaitteita, esim. toistimia tai mesh tuotteita? 

Ei tuntunut mikään noista ehdottamistasi muutoksista auttavan.

 

Olen testaillut Android puhelimella applikaatiota, joka lähettää UDP multicast paketteja (224.0.0.1) ja PC softalla (Xubuntu 19.04) joka niitä kuuntelee (ja pitäisi niihin vastata). Sama toimi ennen enkä muista muun muuttuneen kuin tämän reitittimen.

 

Kokeilin samaa toisella Android laitteella ja Windows PC:llä. Testasin myös kommunikaatiota kahden PC:n välillä. Mikään noista ei toiminut. Kahden PC:n tapauksessa katselin liikennettä Wiresharkilla ja sen perusteella lähettävä pää näkee oman lähtevän pakettinsa, mutta vastaanottava pää ei sitä ikinä näe.

 

Muita verkkolaitteita ei ole, vain tämä Zyxelin Wi-Fi reititin ja kaikki nämä kokeillut laitteet siinä kiinni langattomasti.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Harmi ettei nuilla asetuksilla vielä paketit liikkunut. Tässä vaiheessa asiaa on hyvä selvittää tarkemmin meidän laiteasiantuntijoiden kanssa, joten minä lähetän heille tästä viestä ja minä tai kollegani vastaa tähän ketjuun myöhemmin. 

Voit toki kirjailla tähän ketjuun havaintoja, jos huomaat tai muistat jotain muuta tästä tapauksesta. Tarkistitko omien laitteiden Wi-Fi stantardin, että mitä ne käyttävät? Eli se 802.11 versio.

Enpä tullut katsoneeksi käytössä olevia Wi-Fi standardeja. Ainakin siinä välissä kun käytin reittittimen asetusta "802.11b-only", luulisi kaikkien laitteiden käyttäneen juuri sitä.

 

Nyt kun palautin oletusasetuksen, Android laitteet sanovat nopeudeksi 650Mbps. En äkkiseltään keksinyt mistä standardin nimen näkee.

UDP multicast toimii, kun vastaanottavan pään (läppäri) kytkeen johdolla Zyxelin purkkiin. Lähettäjänä siis edelleen Android puhelin langattoman yhdeyden päässä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hei taas.

 

Seuraavanlaista apua tuli: Kokeile vaihtaa multicast osoitteeksi jokin muu, kuin 224.0.0.1. Esim. 239.0.0.1 osoitteella liikenteen tulisi toimia myös langattomassa verkossa. Muista myös palauttaa aiemmat langattoman verkon asetukset reitittimeltä oletukselle ensinmäisellä kerralla.

Jos et suuria muutoksia ole reitittimen asetuksiin tehnyt, suosittelen vielä myös palauttamaan tehdasasetukset reitittimeltä (kaikki muutetut asetukset poistuu), laitteen ohjeen mukaisesti, painamalla Reset -painiketta pohjassa 10 sekunnin ajan.

Kerro toki testin lopputulema myös täällä.

No nyt! Tuolla osoitteella toimii.

 

Tuo "administratively scoped" osoitealue saattaa olla muutenkin parempi mun tarpeisiin. Olin vaan jotenkin elänyt siinä uskossa, että myös tuo 224.0.0.1 kulkisi aina reitittimien läpi, kunhan pysytään samassa aliverkossa.

 

Kiitokset!

Vastaa