Zyxel VMG3625-T50B siltaava moodi

  • 22 November 2021
  • 5 kommenttia
  • 241 katselukertaa

Hei!

 

Eli otsikon laitteesta haluaisin tehdä täysin "tyhmän" boksin joka vain siltaa nettiyhteyden suoraan omaan mesh-järjestelmääni. Eli tuohon laitteeseen tulisi sisään jokin ulkoinen IP suoraan Telialta ja lähtisi jostain ethernetportista ulos sama IP. Onko mahdollista? Ja jos ei ole, niin millä laitteella se olisi mahdollista?


5 kommenttia

On mahdollista minulla on vastaavanlainen boksi Elisan verkossa tosin.  Oheisella ohjeella onnistuu Elisan verkossa. Voit kokeilla toimiiko myös Telian verkossa.

 

NAT-tilasta siltaavaksi

Ohjeet siltaamiseen

  1. Kirjaudu laitteen hallintaan sisään osoitteessa http://192.168.10.1. Pääkäyttäjän tunnus (Username) on admin ja oletussalasana (Password) on langattoman verkon WPA Key / WPA-salasana.
  2. Kirjautumisen jälkeen tarjotaan oletussalasanan vaihtamista. Salasana voidaan vaihtaa kirjoittamalla uusi salasana New Password ja Verify New Password -kenttiin ja painamalla Apply. Voit jatkaa halutessasi eteenpäin vaihtamatta salasanaa ja pitää alkuperäisen salasanan voimassa valitsemalla Skip.
  3. Valitse tämän jälkeen alhaalta Network Setting ja valikosta Broadband.
  4. Katso käytettävän yhteystyypin mukaan Name-kohdasta yhteystyyppi (EtherWAN1, AdslWAN1 tai VdslWAN1). Valitse viimeisestä oikeanpuoleisesta sarakkeesta Edit (kynän kuva).
  5. Laita rasti sivun alaosassa olevaan Bridge and Routing mode in the same WAN -otsikon alla olevaan Enable Concurrent WAN -kohtaan. Tämän jälkeen voit valita LAN1-LAN4 porteista ne jotka halutaan sillata.
  6. Paina lopuksi Apply-painiketta ja siltaus on valmis.

Mikäli tietokone tai muut laitteet eivät saa julkista IP-osoitetta siltaamisen jälkeen tai yhteys ei toimi ollenkaan, käynnistä modeemi uudelleen pitämällä siitä virrat pois n. 10 sekuntia ja odota, että modeemi on muodostanut yhteyden uudelleen.

Mikäli yhteys ei vieläkään toimi, käynnistä kaikki internetyhteyttä käyttävät laitteet uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit uudistaa IP-osoitteen kaikilta laitteilta manuaalisesti. Windowsissa tämä tehdään ipconfig /release ja ipconfig /renew -komennoilla Windowsin komentokehotteessa.

Vaihtaminen sillatusta tilasta takaisin reitittävään tilaan tapahtuu Resetoimalla modeemi. Kun modeemi on sillattuna, ei laitteen hallintakäyttöliittymään pääse enää kirjautumaan.

Vaiheessa 5 minulle tulee tällainen ruutu. En pysty tekemään jatkotoimenpiteitä tässä?

 

Mitä tarkoitat vaiheella .5? Onko toi modeemi ostettu operaattorin kautta? Jos on, siinä saattaa olla jokin ohjelmisto josta puuttuu tietyt valikot.

Löytyykö sieltä kaikki valinnat/valikot joita tuossa ohjeessa neuvotaan? 

Tarkoitin tuota numeroimaasi vaihetta 5. Mutta sain siltaavan tilan päälle, nuo ohjeet ei tosiaan suoraan toimineet, mutta niiden perusteella löysin oikeat asetukset. Eli kiitos sinulle! On tosiaan ostettu operaattorin (Telia) kautta, joten varmaan kustomoitu ohjelmisto.

Tärkeintä että, lähti toimimaan. Hyvä homma. Nuo ohjeet laitoinkin ajatuksella jos niitä voisi ainakin soveltaa, vaikka ei suoraan niitä seuraten onnistuisikaan.  Tai tuolla tavalla olen usein onnistunut saada jokin laite toimimaan toivotulla tavalla 🙂> 👍>

Vastaa