en pääse reitittimen asetuksiin/ voinko tehdä staattisen ip:n itse

  • 15 December 2016
  • 5 kommenttia
  • 58 katselukertaa

Hei,

 

Otin teihin (Soneraan) yhteyttä omilta sivuilta, että saisin reitittimen portin siltaavaan tilaan. Tämä siis onnistui ja kun sitten vaihdoin tähän porttiin, niin ei ollut aluksi internet yhteyttä. Ajoin troubleshoot problems ja windows sääti asetukset kuntoon ja pääsin taas surffailemaan netissä jne. ja siltaus toimii. Ongelmana on nyt se, että en pääse reitittimen asetuksiin ip:n kautta eikä reititin näy resurssihallinan (file explorerin) kautta. Haluaisin vielä laittaa itse staattisen ip:n, kun pidän minecraft serveriä. Onnistuuko edes staattisen ip:n laittaminen itse? (Ohjeita on netti pullollaan...). Tämä siksi, ettei joka kerta tarvitsisi yhistää uudella ip:llä. 

 

Kiitoksia jo etukäteen ja hyvää joulua kaikille!

-T0mppu

 

 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kuluttajaliittymissä ei yleensä ole kiinteää (staattista) ip-osoitetta, eikä Soneran kiinteän verkon kuluttajaliittymiin sellaista ole saatavilla lainkaan. Mikäli ihan oikeasti tarvitset kiinteän ip-osoitteen, joudut vaihtamaan internet-liittymäsi yritysliittymäksi.

 

Minecraft-palvelin ei kuitenkaan tarvitse kiinteää ip-osoitetta. Riittää että käytössäsi on dynaaminen nimipalvelu (ddns), niin kaverisi pääsevät pelaamaan kanssasi. Suomesta en tiedä kuin yhden, https://dy.fi/, maailmalta löytyy lisää mm. https://freedns.afraid.org/, https://dyn.com/, https://www.noip.com/, jne jne.

 

Jotta pääsisit reitittimen asetuksiin myös sillatusta portista, sinun tulisi määritellä verkkokortillesi kaksi ip-osoitetta, toinen yksityinen kiinteä ja toinen dhcp. Valitettavasti Windowsilla ei onnistu kuin useampi kiinteä osoite tai yksi ainoa dhcp-osoite. Joudut siis joka kerta vaihtamaan verkkosovittimen asetukset sen mukaan, haluatko internettiin vai omaan sisäverkkoon.

 

Mikäli Windowsista luopuminen ei ole mahdollista, sinun täytyy asentaa koneeseesi toinen verkkosovitin ja kytkeä tietokone kahdella Ethernet-kaapelilla reitittimeen. Silloin tietokoneesi pääsee yhtä aikaa sekä sillattuna internettiin että reittimen tarjoamiin palveluihin.

 

Huomoi, että tällöin ddns päivitysohjelma tulee sitoa (bind) siihen Ethernet-porttiin, jonka kaapeli on yhdistetty reitittimen sillattuun porttiin. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Unohtuipa mainita, että Minecraftin saa kyllä toimimaan myös nat-reitittimen takana.

 

Mikäli kaksien verkkokorttien ja Ethernet-kaapeleiden käyttö ei innosta, voit harkita myös hankkivasi uuden reitittimen, jossa olisi kaikki tarvitsemasi toiminnot levyjakoja, portinohjauksia ja ddns-päivityksiä myöden. Sen jälkeen siirrät kaikki laitteesi mahdollista Sonera Viihdettä lukuunottamatta uuden reittimesi taakse ja kytket uuden reittimesi WAN-liitännän Soneran modeemin sillattuun porttiin.

 

Reitittimeen täytyy toki tehdä portinohjaus Minecraftia varten, ilmeisesti portti 25565 tulee ohjata tietokoneen sisäverkon osoitteeseen.

 

Toki, siltaaminen ja kahdet verkkokortit on sikäli ylivoimainen ratkaisu, että mikään peli ei tarvitse koskaan mitään säätöä verkkoyhteyksien suhteen, vaan tulee toimimaan sillatussa portissa aina suoraan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Säästäksesi hirveää työvaivaa niin on tarjolla ihan suomalaisilta palveluntarjoajilta kohtuuhintaan: https://net9.fi/fi/index.php

Heips,

 

Kiitos vain vastauksistasi. Kokeilen tuota dy.fi sivustoa. En nyt äkkiseltään saanut selville, että ohjautuuko tuo varaamani nimi aina sitten uudelleen, kun ip vaihtuu? Ainakin pääsin serveriini tuolta varaamallani nimellä.

(anteeksi tietämättömyyteni)

 

-t0mppu

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@T0mppu kirjoitti:

Heips,


 


Kiitos vain vastauksistasi. Kokeilen tuota dy.fi sivustoa. En nyt äkkiseltään saanut selville, että ohjautuuko tuo varaamani nimi aina sitten uudelleen, kun ip vaihtuu? Ainakin pääsin serveriini tuolta varaamallani nimellä.


(anteeksi tietämättömyyteni)


 


-t0mppu




https://woima.fi/dyndns


 


Woiman DynDNS on vastaava ja ilmainen myös kun käyttää dyn.woima.fi osoitteita. Lisäksi on saatavilla omille domaneille myös, 12€/kk hintaan.


 


Asiakasohjelma ottaa yhteyttä dy.fi palvelimelle kun IP vaihtuu ja ilmoittaa näin uuden IP:n tai sitten dy.fi palvelin katsoo IP:n mistä otat yhteyttä. 

Vastaa