kahdella koneella sama ip?


Missä syyllinen? Toisella tässä verkossa olevalla tietokoneella on sama IP osoite kun tällä koneella. Näin ilmoittaa kone. iPad ja tietokone langattomasti verkossa. Nettiyhteys pätkii ja hidastelee. Kaapelinetti käytössä ja CISCO EPC3825. Ciscon palomuuri pois käytöstä soneran neuvojen mukaan. Huolestuttaa.


 


Edit Mariara: muokkasin otsikkoa


5 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tämä ongelma ratkeaisi varmasti helpoiten modeemin resetoinnilla. Toki myös Windowsin oma vianmääritys työkalu saattaa saada asian kuntoon. Toivottavasti näillä nikseillä saisit homman ratkaistua ja pääset taas käyttämään kaikkia laitteita verkossa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Onko molemmilla laitteilla sama MAC osoite?

 

Kokeile Windowssissa:

 

ipconfig /release && ipconfig /renew

Moi ! Meillä on sama ongelma tietokone ilmoittaa että Windows havaitsi verkossa 2tietokonetta joilla on sama IP . Meillä verkko Elisan kautta ja juurikin tuo EPCisco3928 .

 

Ongelmana vaan ettei päästä tietokoneen Hallinta tilille ja en voi tehdä tuota IP:n uusimista minkä joskus tein .

 

Mikähän tässä avuksi ?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Jommassa kummassa koneessa on manuaalisesti määritelty IP-osoite.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Tuumasin tätä lisää ja tuli mieleen pari muutakin mahdollisuutta. Eka on se, että jos verkon laitteita (reititintä, wlan-tukiasemaa yms) sammutellaan kovin usein, niin kuluttajatason laitteissa saattaa DHCP-pooli resetoitua joka kerta, kun laite käynnistyy. Tällöin se alkaa jakaa samoja osoitteita uudelleen. Sitten toinen mahdollisuus on, että verkossa toimii kaksi DHCP-palvelinta päällekkäin. Eli esimerkiksi reitittimessä sekä WLAN-tukiasemassa on molemissa DHCP-palvelin aktiivisena. Lähiverkossa saa olla vain yksi DHCP-palvelin aktiivisena kerrallaan! Tämä korjaantuu tarkistamalla kaikkien verkkolaitteiden asetukset.

 

Tehdasasetusten resetointi saattaa jopa pahentaa tilannetta, koska monissa laitteissa on DHCP oletuksena päällä! Ja yleensä kaikkien verkkolaitteiden kanssa olennaista on antaa olla niiden käynnissä 24h. Kaikenlainen turha sammuttelu aiheuttaa turhia viiveitä ja voi sotkea verkkoa.

 

Paras tapa välttää duplikaatti IP-määritykset on hankkia hallittava kytkin, jossa on DHCP snoop + IP source guard-toiminnot. Tällöin verkossa voi toimia vain yksi DHCP-palvelin kerrallaan ja laitteet voivat käyttää vain ja ainoastaan niille DHCP:llä annettuja osoitteita ja vain niin kauan, kun lease on voimassa.

Vastaa