taloyhtiön kuituyhteys pätkii

  • 22 December 2015
  • 3 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Meillä taloyhtiössä on Soneran valokuituyhteys 10/10. Nyt viimeaikoina yhteys on katkeillut useamman kerran päivässä. Soneran mukaan Ormusmäentie 8:ssa ei ole ollut mitään häiriöitä. Voiko olla mahdollista, että jos on paljon käyttäjiä yhtäaikaa niin silloin yhteys pätkii?

Nyt viimeksi kun yhteys ei toiminut niin se ajoittui viikonlopulle. Kun koitti maanantai niin yhteys toimii moitteettomasti.


3 kommenttia

Kuituyhteys ei ole riippuvainen muista käyttäjistä. Oletko varmistanut, että vika ei ole omissa laitteissasi? Entä käytätkö nettiyhteyden jakamiseen kotona wifi verkkoa? Asutko esim. kerrostalossa jossa on paljon muiden asukkaiden langattomia tukiasemia häiritsemässä omaa verkkoasi?

Omissa laitteissa ei ole vikaa. Asun kerrostalossa ja ei ole tietoa muiden Wlan käyttämisistä. Televisio on kytketty Zyxel modeemin kautta langattomasti verkkoon. Nyt on yhteys pelannut kolme päivää moitteetta.

Muut wlan verkot voit skannata netistä löytyvillä apuohjelmilla, tai älypuhelimella. Sovelluskaupoissa on tarjolla joka valmistajan laitteisiin sopiva skanneri esim. wifi scanner hakusanalla. Jos kanavat menevät päällekkäin naapureiden kanssa, ei langaton voi toimia kunnolla.

Vastaa