Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1686 custom-general.kudos
 • 2644 custom-general.replies
 • 125 custom-general.solutions

Telia Dot 5G - liittymä ja viihde samassa paketissa

Tämä artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Telia Finlandin kanssa.

Sim-kortin pakkaus. (kuva: Kiisseli67)Sim-kortin pakkaus. (kuva: Kiisseli67)

Telia Dot-liittymät ovat uudenlaisia, mobiiliin elämäntyyliin soveltuvia liittymiä. Ne ovat saaneet vaikutteita suurista tilauspalveluista, kuten Spotifysta ja Netflixistä. Asiakaspalvelu, laskutus ja käyttö on tehty mahdollisimman digitaalisiksi. Liittymät on suunniteltu mobiilisisällöistä ilman ylimääräisiä mutkia nauttiville asiakkaille. Uusimpana lisäyksenä jo tutun Telia Dot-liittymän rinnalle on Telia Dot 5G-liittymä, johon kuuluu kiinteästi käyttöoikeus C-More TV- sisältöihin.

Tällä hetkellä tarjolla on kaksi eri liittymää.Tällä hetkellä tarjolla on kaksi eri liittymää.Datakäytölläni mentäisiin 100Mbps liittymän kuukausittaiseen käyttörajaan.Datakäytölläni mentäisiin 100Mbps liittymän kuukausittaiseen käyttörajaan.

Liittymän tilaaminen lähtee monista kilpailijoista poiketen lataamalla mobiililaitteen sovelluskaupasta Telia Dot-sovellus. Sovellus ohjaa vertailemaan jo tutummaksi tulleen käytön mukaan laskutettavan Telia Dot-liittymän ja Telia Dot 5G -liittymän välillä. Pienemmällä datakäytöllä Dot-liittymä voi näet tulla edullisemmaksi kuin tavallinen laskutusliittymä. Telia Dot 5G on hieman perinteisemmän liittymän kaltainen, sillä sen 29.90€ kuukausihintaan rajattomasti mobiilidataa 300 Mbps maksiminopeudella. Nimensä mukaisesti liittymällä on pääsy 5G-verkkoihin. Mutta mitä eroa sitten Telia Dot 5G:llä on verrattuna perinteisiin liittymiin?

 

Telia Dot perustuu mobiilisovelluksen ympärille. Sovelluksen ei tarvitse olla siinä laitteessa, jossa liittymää tullaan käyttämään, vaan se voi olla vapaasti missä tahansa laitteessa. Sovelluksen kautta onnistuu liittymän hallinnointi ja asiakaspalvelu. Telia Dot-laskutus tapahtuu liittymän tilausvaiheessa ilmoitettavalta maksukortilta, joka voi olla niin pankki- kuin luottokortti. Tämä on selkeä yhtymäkohta isoihin tilauspalveluihin, sillä erillistä paperi- tai e-laskua ei ole. Lisäksi mukavana yllätyksenä uusi asiakas saa kaksi viikkoa veloituksetonta peruskäyttöä. Tarkastellaan laskutusta myöhemmin hieman tarkemmin.

 

Itse tilausprosessi on hyvin virtaviivainen. Parin klikkauksen jälkeen sovellus kysyy nimeä sekä henkilötunnusta, jotka myöhemmin tilausprosessissa tarkistetaan vahvalla tunnistautumisella mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnuksien kautta. Telia Dot-liittymän saa joko SIM-kortilla tai eSIM-kortilla, joista jälkimmäinen onnistuu uusimmilla Applen laitteilla. SIM-kortin toimitus oli nopeaa, sillä tilasin liittymän perjantai-iltana ja kirje saapui perille maanantaiaamupäivästä.

 

Valmista tuli! (kuva: kiisseli67Valmista tuli! (kuva: kiisseli67

 

Liittymä toimitetaan kirjekuoressa, josta paljastuu minimalistinen pahvinen kotelo. Kotelo aukeaa tyylikkäästi reunasta vetämällä ja paketista avautuu SIM-kortti sekä SIM-korttipaikan avaaja. SIM-kortti on hetki käyttövalmis. Lopuksi Telia Dot-sovelluksessa tulee klikata ”Sim vaihdettu”-nappia, jonka jälkeen sovellus on käyttövalmis. Jos korttia ei olisi tullutkaan, on uuden kortin tilaaminen mahdollista nappia painamalla.

 

Purnipsi_4-1617090889450.png

Sim-korttikotelo avattuna. Mukana tulee myös sim-korttipaikan avain. kuva:kiisseli67

Liittymä on paketista otettuna suoraan valmis käyttöön. Liittymä on nyt ollut käytössä joitain päiviä, ja se on toiminut yhtä hyvin kuin minun normaali Telian laskutusliittymä. Pieni eroavaisuus tuotteissa on, sillä Dot-liittymässä ei vielä ole VoLTE/VoWIFI-toiminnallisuutta, mutta se on Telian edustajan mukaan tulossa vielä tämän vuoden aikana. Telia Dot asiakaspalvelu tapahtuu sovelluksen chatin välityksellä. Minulla ei vielä ole tullut tarvetta turvatua asiakaspalveluun, mutta minä tai joku toinen 5G-lähettiläisistä varmasti kertoo mielellään kokemuksistaan asiakaspalvelun kanssa, jos tarvetta yhteydenottoon tulee. 

 

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin.Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin.

Yhteenveto

 

 • Telia Dot 5G on moderni liittymä mobiilin elämäntyyliin
 • Liittymän hallinnointi tapahtuu näppärästi suoraan puhelimen mobiilisovelluksesta. Sovellus ei tarvitse olla samassa puhelimessa kuin liittymä. Tarvittaessa koko perheen liittymien hallinnointi onnistuu yhdellä laitteella 
 • Liittymän tilaaminen on mutkatonta ja toimitus tapahtuu nopeasti suoraan postilaatikkoon
 • Telia Dot-asiakaspalvelu ei ainakaan vielä palvele 24/7, mutta olen kuullut, että asiakaspalvelun ollessa paikalla kysymyksiin on vastattu ripeästi

 

Heräsikö kysyttävää? Kysy rohkeasti, jos jokin mietityttää!

 

Edit: korjattu kirjoitusvirheitä.

2 vastausta
kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 2313 custom-general.kudos
 • 3598 custom-general.replies
 • 329 custom-general.solutions

Telia Dot laskutus

 

Yhdellä maksukortilla voit maksaa enintään 10 liittymän maksut. Telia Dot -liitymän käyttö laskutetaan sovellukseen rekisteröidyltä maksukortilta kerran kuukaudessa aina kuun 15. päivä. Erittely laskusta tulee sähköpostiosoitteeseesi.

Jos laskutus ei ole onnistunut, niin siitä tulee muistutus sekä viestillä että sähköpostilla.

 

kiisseli67_0-1617094852495.png

 

Maksukortiksi käy Amex-, Visa- ja Mastercard -kortit, jotka ovat suomalaisten pankkien myöntämiä. Voit käyttää myös Debit puolta maksukortistasi tai pelkästään Debit -maksukorttia, jos siinä on Visa -tunnus.

Maksukorteista kirjataan Dot sovellukseen kortin numero, voimassaoloaika ja CVC -numero.

 

kiisseli67_1-1617094852449.png

 

 

kiisseli67_2-1617094852486.png

 

 

Itse käytin Telia Dot 5G -liittymän maksukorttina S -pankin S -etukorttia, joka on Visa - tunnuksellinen Debit -maksukortti.

 

kiisseli67_3-1617094852501.jpeg

 

 

Mallikortti S -etukortista.

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1695 custom-general.kudos
 • 2172 custom-general.replies
 • 177 custom-general.solutions

asetukset.png

  Telia Dot

Liittymien asetukset

 

Telia Dot -sovelluksessa voit hallita liittymiesi estoja ja asetuksia näppärästi missä ja milloin haluat. Esittelen tässä kirjoituksessa yksityiskohtaisemmin mitä kaikkea asetuksia se pitää sisällään. Aloitetaanko?

Telia Dot liittymän asetukset ja estot.gif

 

Liittymä

Näet nykyisen liittymän tiedot ja halutessasi voit päivittää toiseen liittymään.

 

Estot

Pystyt muutamalla napsautuksella kytkemään estoja päälle tai pois puhelinlaskulla maksettavista palveluista ja joiden muutokset tulevat välittömästi voimaan. Tässä ovat seuraavanlaiset estoasetukset:

 

 • Puhelut ja tekstiviestit ulkomaisiin numeroihin: Estää soittamisen ja tekstiviestien lähettämisen ulkomaisiin numeroihin
 • P1 Yleishyödylliset palvelut (esim. taksi, numerotiedustelu ja aikataulut): Estää myös asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalvelut
 • P2 Asiointipalvelut (esim. matkaliput ja lahjoitukset): Estää myös ajanviete- ja aikuisviihdepalvelut
 • P3 Ajanvietepalvelut (esim. leffaliput, TV-äänestykset ja sovelluskaupoissa tehtävät ostot): Estää myös aikuisviihdepalvelut
 • P4 Aikuisviihdepalvelut: Estää aikuisviihdepalvelut

 

Lue lisää
Lisätietoa estoluokista
 

Palveluesto (estoluokka P1) estää palveluiden käytön ja maksamisen palveluryhmissä I, II, III ja IV. Estää yleishyödylliset palvelut (kuten taksi), asiointipalvelut (kuten numeropalvelut ja hyväntekeväisyyslahjoitukset), ajanvietepalvelut (kuten TV-äänestykset ja chat-palvelut) sekä aikuisviihdepalvelut.

Hyötyesto (estoluokka P2) estää palveluiden käytön ja maksamisen palveluryhmissä II, III ja IV. Estää asiointipalvelut (kuten hyväntekeväisyyslahjoitukset), ajanvietepalvelut (kuten TV-äänestykset ja chat-palvelut) sekä aikuisviihdepalvelut.

Viihde-esto (estoluokka P3) estää palveluiden käytön ja maksamisen palveluryhmissä III ja IV. Estää ajanvietepalvelut (kuten TV-äänestykset ja chat-palvelut) sekä aikuisviihdepalvelut.

Aikuisviihde-esto (estoluokka P4) estää palveluiden käytön ja maksamisen palveluryhmässä IV. Estää aikuisviihdepalvelujen käytön.

Lähde: https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/palvelunumerot-ja-estot

 

Mobiilivarmenne

Mobiilivarmenteen avulla voit yhdellä ja samalla tunnuksella todistaa henkilöllisyytesi erilaisissa verkkopalveluissa, -kaupoissa ja -pankeissa verkkopankkitunnistautumisen sijaan.

 

Voit tilata kätevästi linkin sähköpostiisi ja sitä kautta tunnistautua verkkopankkitunnuksillasi ottaaksesi samantien maksuttoman Mobiilivarmenteen käyttöön liittymälle.

 

Julkisuus

Voit valita näkyykö puhelu vastaanottajille ja numerosi tiedot numeropalveluissa.

 

Oletusarvoisesti asetus on salainen ja julkisesta numerosta näkyy numerotiedustelupalveluissa ainoastaan liittymän omistaja. 

 

eSIM

eSIM on puhelimeen tai muuhun älylaitteeseen sisäänrakennttu sähköinen SIM-kortti.

Telia Dot liittymän asetukset.jpg

 

Voit ottaa käyttöön maksuttoman eSIMin muutamassa minuutissa, jos laitteestasi löytyy valmius eSIMille.

Tämä on toistaiseksi tuettuna vain uusimmille Apple iPhone ja iPad -laitteille muttei Apple-älykelloille.

Mobiilivarmenne ei toistaiseksi toimi eSIMin kanssa.

 

PUK

Voit kurkata liittymän PUK-koodin laittamalla laitteen langattomaan verkkoon vaikka SIM-kortti olisi lukittuna ja poistettuna laitteesta tai katsomalla PUK-koodi jollakin toisella laitteella. Voit myös ottaa kuvakaappauksen koodista turvalliseen paikkaan tai kirjoittamalla sen ylös.

 

Telian asiakaspalvelussa ei ole saatavilla Telia Dotin PUK-koodeja.

 

Esports-linkitys

Telia Esports Series -sivustolta voit seurata Telian e-urheilusarjaa, jossa pelataan esimerkiksi Counter Strike -tietokonepeliä.

 

Yhdistämällä Series-profiilisi saat käyttöösi erilaisia sisältöjä ja etuuksia Telia Esports Series -yhteisössä.

 

Nimi

Voit muokata liittymän nimeä, jolla liittymä näkyy sovelluksessa.

 

Telia Dot liittymän asetukset 2.jpg

 

 

Yhteenveto

 • Selkeä ja yksinkertainen valikko
 • Asetuksia voi muokata helposti milloin tahansa
 • Eri asetukset ovat hyvin yksinkertaisesti ilmaistu, mutta niissä saisi olla enemmän täydentävää lisätietoa esimerkiksi estoissa.
¸¸.•*¨*•♫Telia 5G lähettiläs 2021¸¸.•*¨*•♫
"Erehtyminen on inhimillistä, mutta asioiden perinpohjaiseen sotkemiseen tarvitaan tietokone." -Paul Ehrlich