100/5 kaapeli, pätkii

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Elikkäs tässä jo noin viikon verran on tapahtunut seuraavaa: kaapelimodeemi (Cisco EPC3010) tuntuu tippuvan linjoilta kun kuormittaa kaistaa. Esim. nopeustestiä en saa tehtyä loppuun. Viimeistään kun upload testi alkaa niin yhteys katkeaa, modeemi lähtee skannaamaan uudestaan ja tuleekin linjoille kyllä takaisin normaaliajassa, kuten jos sen käynnistäisi uudelleen.
Olen kokeillut piuhat, resetoinut modeemin tehdasasetuksiin, (vaikkakaan tuossa ei juuri säätö mahdollisuuksia ole) sekä kokeillut eri ajureita verkkokortille.

Pelejä pelattaessa ja puheohjelmaa käytettäessä ei ongelmaa juurikaan ole ollut. Epäilisin äkkiseltään että modeemi alkaa olemaan sökönä, ikävä kyllä ei mahdollisuutta kokeilla toisella modeemilla.
Ennen kuin ruven hankkimaan uutta modeemia, olisi tietysti hyvä varmistaa ettei se ole teidän päässä joku asetus tai jokin?

1 kommentti

Hei Jessea2,

Voisit käydä lähimmästä Sonerakaupasta kysymässä olisiko heiltä saatavilla toista kaapelimodeemia testiin. Tällä tavalla voisi tarkistaa onko vika modeemissa vai verkonpuolella.

Mikäli toisellakin modeemilla samanlaista ongelmaa esiintyy, niin silloin kannattaa olla vikapalveluumme yhteydessä.

Vastaa