100/5 kaapelinetti Turussa pätkii monesti päivässä

  • 11 December 2014
  • 30 kommenttia
  • 14 katselukertaa

Moi!

Kuten otsikossa ilmenee, 100/5 kaapelinetti pätkii törkeesti. Ongelmat alkoivat n. 2kk takaperin, kun vanha Ciscon EPC3000 sanoi sopimuksen irti ja siirtyi modeemien taivaaseen. Aluksi epäiltiin yhteysongelmia operaattorin päässä, koska modeemi oli "testattu toimivaksi" Soneran kivijalkamyymälässä. Asentaja kävi mittailemassa tasoja ja sanoikin että uppi-kaistalla oli aika kovat vaimennukset ja nosteli niitä.

No anyways, modeemi päästetty kärsimyksistä ja tilalle Cisco EPC3825. Yhteys alkoi toimimaan, helvetinmoisen pätkimisen kanssa. Annoin olla, ajattelin että kyllä se siitä. Mutta alkaa tässä vaiheessa jo pieni uloke kasvamaan otsaan.

Tässä topicissa kävin kanssa vähän vuodattamassa, mutta taisi mennä kuuroille korville (sokeille silmille): viewtopic.php?f=104&t=7768#p41938

Tällä hetkellä netti pätkäsee illan aikana vähintään kaksi kertaa, n. 5-20sec pätkäsyjä. Modeemi itse on tyytyväinen ja luulee olevansa online, eli ei sammuttele valoja. 90% varmuudella on yön aikana SSH-clientti pätkässyt ja heittänyt pihalle. Nopeudet alkavat sentään olemaan luvattuja, eli 95/4.5 mennään. Eli kun noi random pätkäsyt alkais helppaa, olisin tyytyväinen.

Eli onko ongelma nyt modeemissa (oma arvaus) vai onko linja noin huono?

LISÄKSI: Jos minulle on luvattu 5 ulkoista IP-osoitetta mutta modeemia ei saa siltaamaan... Niin...

Taustaa: Minulla oli EPC3000 ja siitä toiseen purkkiin missä NAT ja WLAN yms. Tosi harvoin pätki. Kuvittelenko / toivonko vain että jos sais tän nykysen purnukan siltaavaan tilaan niin ongelmat häviäisi?

30 kommenttia

Arttu- kirjoitti:
Hei aeskee

Ensimmäisenä tulee mieleen Netgear CG3300D, joka löytyy meidän testattujen laitteiden listalta. Mielestäni kyseisen modeemin saa määriteltyä siltaavaksi. Varmasti löytyy muitakin EuroDOCSIS 3.0 modeemeja, jotka voi määritellä siltaavaksi. Asiaa kannattaa tiedustella alan liikkeistä. He osaavat kertoa paremmin modeemien ominaisuuksista.


Netgear High Speed Cable Modem - DOCSIS 3.0 (CMD31T)
http://www.netgear.fi/home/products/wir ... T.aspx#one

Tuollainen lienee ainakin protokollan puolesta yhteensopiva laite?
Miten käyttönotto käytännössä tapahtuu? Tuikkaanko härvelin vaan seinään ja taivas aukenee vai tarviiko laitteen MAC ilmoittaa asiakaspalveluun tms?
Hei aeskee

Periaatteessa kyseisen modeemin pitäisi toimia, mutta 100% varmuudelle en sitä uskalla luvata. Modeemia ei ole löydy meidän testattujen laitteiden listalta.

Modeemin MAC pitää ilmoittaa meille. Helpoiten se tapahtuu soittamalla Vikapalveluumme 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16:30 tai tehdä asiasta palvelupyynnön niin me otamma yhteyttä sinuun.

Ilmoita MAC meille niin pääset testaamaan uutta modeemia!
23002300 kirjoitti:
Samat ongelmat ja hyvä signaalin laatu. Liittymä on Turun keskustassa. Modeemina on Ciscon EPC2325, joka on uskollisesti pätkimättä toiminut Turun kaapelitelevision aikaan.


Sama laitteisto ja samat ongelmat, taloyhtiön kaapelinetti Hepokullassa. Signaalin laatu on hyvä, mutta viime aikoina yhteys on alkanut pätkimään aivan sairaasti.
Lieviä pätkimisongelmia ollut toisinaan noin vuoden verran, mutta ei niin kovasti että olisi hermot menneet - ennen kuin nyt.
Tässä noin jonkin aikaa yhteys ollut todella takkuinen, pelittää jonkin aikaa, sitten pätkäisee (toisinaan jopa väittää että yhteys on kunnossa vaikka ei ole) ja parin minuutin kuluttua taas toimii.

Salaliittoteoreetikot voisivat väittää vaikka mitä kun yhtäkkiä yhteys alkaa pätkimään huomattavasti enemmän kun Soneran liittymäkauppiaalle, joka tarjosi nopeampaa yhteyttä, sanottiin "Ei kiitos".
;)
Hei JM78,

Jos ongelma edelleen jatkuu niin olethan vikapalveluumme yhteydessä niin voimme selvittää ongelmaa.

Voit jättää vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16.30.
Jaahas, mikäs tilanne täällä?
Taloyhtiönetti tulossa Ispoisiin ja pitäisikö hermoja opetella viilentämään? Tähän asti ollut Soneran adsl 8/1 ja toiminut moitteettomasti. Tai no, hidashan se on mutta...

Vastaa