100/5

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei
mulla on 100/5 liittymä kaapeli modeemilla toimii kyllä toistaiseksi hyvin mutta kun mittaa soneralla ollaa 90 megan nopeudessa mitataan ruotsiin nopeus 50 megaa nopeus saksaan 16 megaa ja nopeus mitattuna speed testillä turkuun 4 megaa pinggit tippuu myös maksan tiettävästi 100 megan yhteydestä enkä 4 megan. odotin ainakin että suomessa pysytään noin 80 megan lähistöllä. missä mahtaa kiikastaa ?

6 kommenttia

Hei mie365,
Tuo 100/5 nopeus on enintään mainittu maksiminopeus, mutta vähintään kolmasosa tästä nopeudesta tulisi liittymän toimia. Minkälaista modeemia käytät? Toimiakseen kunnollisesti, vaatii 100/5 nopeus Eurodocsis 3.0 modeemin.
Ohjeita laajakaistan yhteysnopeuden mittaamiseen löydät täältä. Huomioithan, että liittymän hidastelu saattaa johtua esim. TCP -ikkunan koosta.
Jos tuolla nopeustestausohjelmalla nopeus jää alle suosituksen, olethan yhteydessä Vikapalveluumme.
Turun serverillä ei oo tarpeeksi kapasiteettiä. Jos tosta speedtest.net puhut.
Kokeile jotai muuta. Esim oulu, helsinki, espoo.
mulla on Cisco EPC3825 kaapelimodeemi firmware päivitetty joulukuussa
Saatko toistuvasti Soneran testillä 90M tuloksia ja Speedtestin Turun serverillä 4M tuloksia? Mitä tuloksia Suomen muut serverit antavat Speedtestillä (kuten edellä jo ehdotettiin testattavaksi)?
turku on noussut 16 mb muut suomen kaupungit 40-60mb saksa berlin 16 mb pinggit on aika korkeita 52-80 mitattu 17.2 ja sonera testi näyttää 90mb toistuvasti
Tuon perusteella on hiukan hankala sanoa hidasteleeko kaista, vai onko tuon Turun serverin osalta joku muu asia joka vaikuttaa tuohon nopeustulokseen. Jos kaista toimii muuten hyvin ja mittaustulokset (Speedtestillä ja Soneran testillä) ovat 40-90M väliltä jatkuvasti, suurempaa vikaa kaistassa tuskin on.

Mikäli nopeusvaihtelu häiritsee ja linjan haluaa tarkistuttaa, voi laite- ja johtotestauksien jälkeen (suositeltavaa) olla yhteydessä vikapalveluun ja tehdä vikailmoituksen hidastelusta. Vikailmoituksen voi jättää joko puhelimitse (0206 90101, mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen).

Vastaa