24/1 verkonhallinta mittaa 16

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 10 katselukertaa

Elikkäs..
Kuinka on mahollista, että soneran verkonhallinta väittää testanneensa liittymän ja se on linjalla 16Mbit/s

Sain tekstiviestin vika ilmoituksen johdosta: "Vikaa verkosta ei löytynyt. Nopeus on n.16Mbit/s josta koti tv vie ollessaan kytkettynä 4-8Mbit/s"

Itselläni 3 eri selainta 3 eri nopeusmittaria näyttää jokainen melkein tarkasti sen 13,2Mbt/s (vikailmoitusta tehdessäni se oli noin 9M)

Nyt tärkeä kysymys!!!
Viekö koti tv kaistaa kun se on kytketty osoitteeseen vai fyysisesti kytkettynä seinään ja digiboxin virta päällä. 😃 :D
Koska tuo nopeus on 13,2M kun boxi on kiinni ja kun avaat sen niin kaista putoo 8M ja kun laitat HD kanavan niin on enää alle 2M jäljellä. <-- Tuo on aivan normaalia mut kun tulis se hiivatin 16M niin jäisi sitten tietokoneellekkin pikkasen tilaa.
Onko nelosen HD kanavalla jotain ongelmia kun se ei toimi kuin pätkä kerralla. Mtv HD toimii vai onko se jostakin syystä pikkasen kittanasti toimiakseen

Edellä olevalla paketilla olen myös testannut useita kertoja latausnopeuden enkä pelkällä mittarilla ftp://ftp.funet.fi/dev/1GBnull
Parhaillaan tulee 1,5Mt/s avaa digiboxi normikanavalle, lataa n. 1,1Mt/s ja HD kanavan aikana n. 250Kt/s

Huonommallakin matematiikalla laskee, että nuo tukee toisiaan. (nopeusmittari ja paketin latausnopeus) Ainut on toi verkonhallinnan ilmoittama luku joka hipoo pikkusen yläkanttiin ja se tässä närästää..

1 kommentti

Hei harri72 !

Sonera Koti-tv vie kaistaa ainoastaan fyysisesti kytkettynä. Eli vie kaistaa myös silloin, kun se on kytkettynä modeemiini kiinni, vaikka virta olisi kaukosäätimestä sammutettu.

Nelonen HD vaatii edelleen 100M toimiakseen kunnolla. Se on "pilotinomaisesti" avattu myös alemmille nopeuksille. Kannattaakin ottaa yhteyttä Vikapalveluumme, jos on häiriöitä sen katselemisessa.

Jos Ftp-siirrossa saa 1,5 megatavua sekunnissa, niin käytännössä silloin pitäisi linja toimia "15 megabittisenä". Siirtonopeutta ei voi suoraan laskea bitti > tavu -muunnoksella. Tarkempaa tietoa saat tästäkin Vikapalvelustamme.

Vastaa