24M/1M yhteys liian hidas

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käytössäni on ollut noin Sonera Viihde-paketti johon kuuluu 24M/1M ADSL-liittymä. Testasin liittymän nopeutta avauspäivänä ja nopeus oli ok.

Nyt liittymän nopeus antaa testeissä enää 3-7Mbit/s nopeutta ja tämä hitaus näkyy esim. siinä etteivät Koti-TV:n HD-kanavat toimi ollenkaan.

Olen koittanut restoida modeemin useasti, mutta tämä ei vaikuta nopeuteen.

Nopeuteen ei myös vaikuta käyttääkö modeemia johdolla vai langattomasti. Modeemi on Thomson TG789vn.

3 kommenttia

Modeemi ei näyttänyt olevan linjoilla, joten en voinut tarkistaa kaistan tämän hetkistä tilannetta. Jos mahdollista, voi toisella modeemilla koittaa testata pelkkää laajakaistaa ja katsoa hidasteleeko se edelleen (tällöin voi palvelureitittimessä olla vikaa). Muuten hidastelusta voi tehdä vikailmoituksen joko puhelimitse (0206 90101 mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen).
Olin tuolloin matkoilla ja modeemi ei ollut seinällä.

Tutkin modeemin tietoja ja modeemin DSL Connection-sivulla ilmoitettiin seuraavaa:

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 476 / 8.399

Vaikuttaako tämä linjan nopeuteen?
Modeemin ilmoittamat arvot ovat kättelynopeuksia, joilla modeemi on noussut linjoille. 24/1M liittymään nuo ovat erittäin alhaisia arvoja (n. 8/05M), ja suosittelenkin tekemään hidastelusta vikailmoituksen jotta linja saadaan tutkintaan (modeemi on lähetetty meiltä, joten mikäli kyseessä on laitevika modeemi voidaan vaihtaa takuuna uuteen). Vikailmoituksen voi jättää joko puhelimitse (0206 90101, mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen).

Vastaa