3G ja 4G ei toimi

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 31 katselukertaa

Oulun Jäälissä, Havupuuntiellä ei toimi 3G eikä 4G vaikka molemmat pitäisi toimia kuuluvuuskartan mukaan. Yhdistää vain 2G EDGE joka on toivottoman hidas. Testattu Galaxy Note 10.1:llä ja 4G liittymällä sekä Huawei E586 mokkulalla ja 3G liittymällä.

6 kommenttia

Hei Droisntns!

Kiitos viestistäsi. Jäälin alueen tukiasemissa ei tällä hetkellä ole tiedossa olevia häiriöitä. Tämä ei kuitenkaan toki tarkoita vielä sitä, etteikö häiriöitä olisi.

Asia on syytä tutkia. Lisäisitkö tämän Keskustelupalstan profiiliisi asiakasnumerosi, jotta voimme kohdistaa viestisi oikealle liittymälle. Asiakasnumeron (10 numeroa) löydät esimerkiksi liittymäsi laskuista.

Ohje: Omat asetukset => Profiili => Asiakasnumeron kohdalle kirjoitetaan asiakasnumerosi ja tämän jälkeen paina Lähetä. Asiakasnumerosi ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.
Tapani: Asiakasnumero on jo näkyvissä. Olen sen laittanut jo aikaisemmin.
Hei Droisntns!

Kyllä tuo asiakasnumerosi nyt näkyy. Anteeksi, että en heti sitä huomannut.

Nyt on vaikea varmuudella sanoa, mistä ongelma johtuu. Tukiasemassa, jota liittymäsi käyttää, kulkee liikenne 3G-verkossa tällä hetkellä normaalisti. LTE:n eli 4G-verkonkaan osalta emme ole vastaanottaneet vikailmoituksia muilta asiakkailtamme Jäälin alueelta.

Olet varmaankin jo sammuttanut kaikki laitteesi vähäksi aikaa, mutta voit kokeilla sammuttamista uudelleen. Hetken kuluttua avaat laitteet uudelleen ja testaat, löytävätkö laitteesi 3G- tai 4G-verkon.

Vastaathan tähän viestiin, mikäli ongelma jatkuu edelleen.
Eipä toimi edelleenkään muulla kuin edgellä. Notella koitettu eri firman korttia ja 4G yhteys toimi sillä... Eli ilmeisesti Sonera ei vaan kuulu täällä...
edit:
Lukihäiriö
Hei Droisntns!

Yritin tarkistaa Soneran 3G- ja 4G-verkkojen kuuluvuutta peittoalukartastamme osoitehaulla Havupuuntie, Jääli, mutta jostakin syystä peittoaluekarttamme ei tunnistanut kyseistä osoitetta.

Sen sijaan kartta tunnistaa osoitteen Havutie, 90940 Kiiminki. Onkohan Havupuuntie ollut aikaisemmin Havutie, jolloin peittoaluekarttaamme ei vielä ole osoitteen muutos päivittynyt?

Peittoaluekartta löytyy osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... d=some3417

Osoitteella Havutie haettaessa peittoaluekarttamme mukaan osoitteen lähistöllä on katvealueita 4G-verkon kuuluvuudessa, mutta 3G-verkon osalta katvealueita ei kartan mukaan ole. Kuuluvuusalueet ovat toisaalta suuntaa-antavia.

Havutien eli ilmeisesti nykyisen Havupuuntien osoitteesta noin 1,5 kilometrin etäisyydellä olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön alustavien suunnitelmien mukaan lähikuukausien aikana. Kyseinen tukiasema sijaitsee Vanhatien varrella. Tukiasema tulee toimimaan 4G-verkon taajuudella 800 MHz, jolloin peittoalue on suurempi kuin taajuudella 1800 MHz.

Kuten kirjoitatkin, saattaa tosiaan olla niin, että Soneran 4G-verkon kuuluvuutta ei mainitsemassasi osoitteessa vielä ole, mutta toivottavasti kuuluvuus saadaan kuntoon aivan lähiaikoina.

Eri asia on sitten 3G-verkon kuuluvuus, koska Havutieltä alle kilometrin etäisyydellä on 3G-verkon tukiasema idän suunnassa Heikkisentiellä. Oletko kokeillut lukita Galaxy Note 10.1 -laitteesi käyttämään ainoastaan 3G-verkkoa (WCDMA? Laitteen Matkapuhelinverkko- ja Verkkotila-asetusten kautta laite voidaan lukita käyttämään tiettyä verkkoa.

Myös Huawei E586 -laite voidaan lukita käyttämään ainoastaan 3G-verkkoa. Ohjeet lukitukseen löytyy osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... aku/Huawei E5 -asetukset . Avautuvasta listasta valitaan kohta Huawei E5 -asetukset.

Vastaa