3G tukiaseman nopeus Lopella Vojakkalassa

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei
Haluasin tarkistaa tämän kyseisen tukiaseman nopeuden nykytilan. Sain vastauksen puhelimessa keväällä 2013, että kyseistä tukiasemaa ei ole päivitetty 21M nopeudelle, vaan se toimii 7,2M nopeudella. Lähin 21M nopeutta tukeva masto on Räyskälän lentokentän läheisyydessä, ja sinne on matkaa 5km.
Onko tilanne jo korjaantunut tai onko tulossa päivitykseen?
Tukiaseman osoite on tie nr 54, Räyskälänkantatie n. 1880 , 12950 Vojakkala. (n. 20 km Lopen kirkonkylältä länteen). Käyttöpisteestä sinne on näköyhteys ja matkaa on n. 1,2km.

3 kommenttia

Moi timitomi,

Vojakkalan tukiasema toimii UMTS 900 MHz taajuudella 21,1 Mbps nopeuksilla. Tukiasemassa on myös 900 MHz 2G/GSM-antennit.
Hei
Kiitän vastauksesta, ja nopeasta reagoinnista Sami.
Kokeilin vielä uudestaan asiaa paikanpäällä. Laite oli Huawei B593. Havaisin, että nopeus jää n.4,5M sisääntulevaan lataukseen, kun käytin ulkoista antennia. Hyvin tasaisesti samaa luokkaa. Antenni on suunnattu kohti ko. tukiasemaa. Kun otin antennin irti, ja käytin laiteen omia ulkoisia piiskoja, nopeus oli usein 6-9M. Vaihtelee paljon. Laite oli sisällä, yläkerrassa, n 4m maanpinnasta. Koska tukiasemasolun numero ei näy, en pysty tekemään muuta päätelmää, että nopeampi signaali tulee muualta, luultavasti etelästä, ehkä Räyskälän lentokentän mastosta?
Asiasta on tehty kevällä vikailmoitus, sekä kuuluuvuus parannus toive. MBOSS_31763. Näihin ei ole reagoitu.
Olisi hyvä saada oikea vastaus, ennen kuin alan pystyttää uutta antenniputkea. ja hankkimaan tehokkaampaa ulkoista antennia.
Onko Vojakkalan tukiasemaan tulossa korjausta (päivitystä) lähiaikoina?
Ja missä tarkkaan ottaen sijaitsee lähimmät 3G/21M nopeutta tukevat tukiasemat?
T. timitomi
Hei timitomi! Jättämäsi kuuluvuuspalaute oli kirjautunut oikein ja nämä palautteen menevät verkonsuunnittelijoille tiedoksi. Kuuluvuuspalautteeseen reagoidaan aina ja verkonsuunnittelijat ottavat ne aina huomioon verkkosuunnitelmissaan. Kiitokset palautteestasi.

Katsoin keväällistä vikailmoitusta minkä löysin käyttäjätunnuksenne taakse jättämänne asiakasnumeron perusteella. Silloin oli käsitelty lähetysnopeuttanne ja teihin oli tietojemme mukaan silloin otettu yhteyttä asiantiimoilta sekä vikailmoitus on nyt suljettuna, ratkaisuna.

Alueellasi (kuuluvuuspalautteen osoitteen mukaan) on 3 mahdollista tukiasemaan mitä yhteytenne voi käyttää ympärisäteilevällä antennilla. Kaikki 3 ovat 21M nopeutta tarjoavia ja lähin on alueellasi pohjoisen - koillisen välissä (n.1.2km) oleva Kaartjärven tukiasema. Mikäli tämän tukiaseman nopeus ei tyydytä, voitte kokeilla suuntaavalla antennilla sitten hakea yhteyttä Räyskälän tukiasemasta jonne matkaa tulee n. 3km etelä-lounaaseen. Kolmas vaihtoehto on sitten kaakossa järven takana oleva Antinniemen tukiasema (n. 3.7km).

Nopeudet tukiasemissa 3G verkossa voivat vaihdella mm. kuorimituksen mukaan, joten suuntaavalla antennilla voi saada haettua yhteyden "vähämmän liikennettä välittävästä" tukiasemasta ja sitä kautta voi saada parempia nopeuksia. Hyvin todennäköistä on että yhteytesi ovat kulkeneet eri tukiasemien välillä ulkoisen ja omien antennien kanssa sekä siitä syystä olet saanut hiukan eri nopeuksia.

Ilmoittamasi nopeudet ovat vaihteluvälin piirissä, mutta toki toivotaan että tulevaisuudessa saataisiin vieläkin lisättyä nopeutta tästä n. 5 megan luokasta. Nyt tälle vuodelle alueelle ei näkynyt laajennuksia / kapasiteetin lisäyksiä, mutta toivotaan että kuuluvuuspalautteesi perusteella saisimme nostettua nopeuksia tulevaisuudessa. // VesaN

Vastaa