3G-yhteyden käyttöönotosta

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Hei,

nyt kun @450-verkko sulkeutuu, niin on pakko ottaa uusi liittymä ja Soneran Liikkuvaa nettiä olisin ottamassa. Laitteeksi tulisi Soneralta Huawei B593 ja siihen lisäksi ulkoinen suunta-antenni katolle. Ilman antennia luultavasti yhteys olisi heikko. Paras verkko alueella näyttää olevan 3G 900, joten mikä tukiasema olisi sellainen johon antenni kannattaa suunnata? Paikkakunta siis 42440 Koskenpää.

Antennin valinnasta vielä, että olisiko tämä antenni riittävä -> http://www.3g-antennit.fi/product/111/h ... g-verkkoon

Sivuilta löytyy myös 28 dBi:n antenni, mutta onko se jo liian tehokas?

7 kommenttia

Hei dents!

Kiitos viestistäsi.

Kotiosoitettasi lähinnä oleva Soneran 3G-tukiasema sijaitsee noin 4 kilometrin etäisyydellä kaakon ja etelän väliseen suuntaan.

Seuraavaksi lähin 3G-tukiasema sijaitsee noin viiden kilometrin etäisyydellä Porkkakylän eli luoteen suuntaan.

Kuuluvuus riippuu osaltaan myös kotiosoitteen ja tukiaseman välisestä maastosta (esim. mäet ja metsät), mutta ensiksi kannattaa kokeilla antennin suuntaamista lähimpään tukiasemaan eli tässä tapauksessa kaakon ja etelän väliseen suuntaan.

Huawei B593 Routerissa on myös antennit. Ennen suunta-antennin hankkimista voi kokeilla, toimiiko liittymä kunnolla ainoastaan Huawein laitteen antenneilla.

Mikäli hankit suunta-antennin, on lähettämässäsi linkissä mainittu antenni todennäköisesti teholtaan riittävä, koska tukiasemat eivät sijaitse kovin kaukana kotiosoitteestasi.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kiitoksia tiedosta, pitää kokeilla noita suuntia. Onko muuten tiedossa onko tälle alueelle tulossa verkon päivitystä jossain vaiheessa?
dents: Lahnajoen tukiasemaan on tulossa parannuksia ja laajennusta ensi vuoden syksyllä, joten hetki pitää vielä odotella.
Suunta-antenni pitää todennäköisesti laittaa, sillä laitteen omilla antenneilla tulee 1-2 tolppaa signaalin voimakkuudeksi. Välillä yhteys katkeaa kokonaan, tilanne ei juuri muuttunut vaikka laitteen vei eri huoneeseen tai lähemmäksi ikkunaa.

Tuon laitteen päivityksestä (Huawei B593s), käykö siihen tältä sivulta löytyvä päivitys:
http://www5.sonera.fi/ohjeet/Huawei_B59 ... modeemi%29

Tuolla sivulla ei lue s-kirjainta laitteen nimessä, niin siksi kysyn. Laitteen verkkohallintasivulla päivitystarkistus ei löydä uusia päivityksiä.
Saankohan vastausta kysymykseeni, eli käykö tuo sivuilta löytyvä päivitys laitteeseen vai tarvitseeko sitä edes päivittää?
Hei,

kyseinen Huawei B593S-mallin ei tarvitse päivitystä ladata.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Pia_ kirjoitti:
Hei,

kyseinen Huawei B593S-mallin ei tarvitse päivitystä ladata.

Ystävällisin terveisin,

Pia


Ok, kiitoksia tiedosta. Oli aika mielenkiintoista ottaa käyttöön ulkoinen antenni, sillä:

- ohjeen mukaan antenni pitää kytkeä oikeanpuoleiseen liitäntään takaa katsottuna. Siihen kytkettynä laitteessa oli lyhyen aikaa 4 tolppaa, sitten yhteys katkesi. Yhteys ei juurikaan toiminut.

- vasemmanpuoleiseen liitäntään kytkettynä on koko ajan 4 tolppaa eikä yhteys ole ainakaan vielä pätkäissyt.

- laitteen mukana tulleilla antenneilla oli 1-2 tolppaa ja yhteys katkeili.

- ilman mitään antennia oli 3 tolppaa ja yhteys ok.

Vastaa