3g kuuluvuus

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Laitoin palautetta Soneralle huonosta 3G kuuluvuudesta Porvoon Peiponkalliontiellä / Pohjoispellontie vastauksen sain 30.07-2013 klo 15.17 (tekninen asiakaspalvelu) ->alueelle tulossa uusi tukiasema vuoden 2013 loppuun mennessä.
Onko tehty uusi tukiasema ei ainakaan mainittu kohdassa missä kerrotaan uusista tukiasemien rakentamisesta eri viikoilla? Onko mitään parannusta tehty?
Nyt kuuluvuus on ollut ajoittain jopa 1-2 tolppaa 3g tai E 4-5 tolppaa ajoittain ulkona tai sisällä sama tulos. (aikaisemmin vain 3-4 E tai H+) ja kokeilin eilen netti tikkua( Sonera testi) tulos eri kohdissa asuntoa ja ulkona 1,2 - 4,5 Mbit/s lisä anteenilla ja ilman? ...toimiikohan 4G (ei ole vielä 4g laitetta kannattaako edes harkita 4g nettitikkua / puhelinta? ) Alue vain n 2,5km Porvoon keskustasta pieni mäki kaupunkiin päin?!

3 kommenttia

Hei, Ammattitielle on tullut 3G toimintaan 9.8.2013, joten parannusta alueelle on 3G-verkon osalta tehty.

4G verkko toimisi tällä alueella karttamme mukaan. Lähin 4G tukiasema tähän osoitteeseesi nähden on raviradan lähellä Gammelbackassa. Suosittelen testaamaan 4G-yhteyksiä ja tarvittaessa olemaan yhteydessä tekniseen asiakaspalveluumme tämän asian tiimoilta, mikäli ongelmat vielä jatkuu.

Ystävällisin terveisin, Pia
Noniin kävin Ammattitiellä (pihassa 40m tukiasemasta) testaamassa oli max 5 tolppaa singaali mutta alueellamme n. ajoittain 2 tolppaa. Katselin se uusi tukiasema takimmaisen talon katolla ja vain parimetrinen tanko ja suuntaus tien yli Eestimäkeä kohti ? entiedä kuinka paljon tuolla [u:1h2ef3ee]suuntauksella / mastonkorkeudella [/u:1h2ef3ee]on vaikutusta singaalin tehokkuuteen?

Parannusta on siis tapahtunut jonkin verran. Talonyhtiömme on n. 600m päässä tukiasemasta mikähän on tuollaisten tukiasemien kantama? Uteliaisuutta kyselen ja sitä kannattaako langanton yhteys yms.

4g:tä en ole vielä testannut (ei laitetta) kyseinen asema on mäen takana! n.3km päässä.
Moi tikkakei!

Tukiasemien kantama on lähtökohtaisesti useita kilometria. Kuitenkin laitteen saamaan signaaliin vaikuttaa niin moni tekijä, että tähän ei oikein ole mitään yksiselitteistä vastausta. Kaikki maastoesteet, talon rakenteet ja ikkumateriaalit esimerkiksi vaikuttavat signaaliin.

Suosittelen testaamaan langatonta yhteyttä. Esimerkiksi Huawein B593 -reitittimessä on vahvat antennit ja sillä saattaa saada heikommallakin kuuluvuusalueella hyvän signaalin.

Vastaa