@450 laajakaistan lopetuksesta ja asiasta keskustelua kiitos

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Joo tänään luin eräältä palstalta että @450 kohtalo rupeaa olemaan ehken tiensä päässä ja verkko tulee tiensä päähän,ja uusi omistaja keskittyisi 4G wimax tekniikkaan ja varmaan tämä vanha yhteys puoli lopetetaan asteittain käytöstä,Mutta miksi sonera edelleenkin uusia soppareita tekee asian tiimoilla kun näinkin kovasti velloo verkon tulevaisuus joka on vaakalaudalla??!!!

ELi mites sonera sitten toimii jos palvelu loppuu ja on näitä määräaikaisia sopimuksia voimassa? nimittäin itselläni on tämä @450 käytössä ja tasan tarkkaan en vapaaehtoisesti sitä sulje ja vaadin hyvitystä asian tiimoilta ja sellaisen nettiyhteyden korvaavan joka täällä maaseudulla toimii,eikä se ole mokkula joka vain tomisi gprs yhteydellä!! jos ei muuhun päätökseen tulla niin sitten kännykkä tai riihikuivaa rahaa käteen,piste ja se puhelin ei sitten olisi mikään 35€ nokia räppänä vaan esim htc android yms vastaava vähän parempi laite.

Ja miksi asiasta ei ole tiedotettu kirjeitse liittymien omistajille,digitahan on sanonut että sopimuksia olisi pitänyt olla 45.000kpl lisää että olisi kannattanut verkkoa pitää eli yhteensä 100.000 liittymää olisi vaadittu palvelun kannattavuuden ollessa plussalla.Mutta osaltaan sonerakin saa vastuunsa asiassa ajaa kun ei mainostanut kunnolla palvelua ja hinta on vähän liian kova monille.!
Toisethan sai nämä modeemit sillä keinoin että kun lankaverkko kerättiin pois niin sai tilalle tämän netin ja ilmasta käyttöaikaa liki vuoden,joten toiset ei maksanna muuta kuin sen että ottivat palvelun vastaan..Mutta nyt kun tosiaan jos tämä koko roska lopetetaan niin samalla lailla korvattava asiakkaitten investoinnit ja määräaikaiset sopimusten kesken sulkemiset jos tälläkeinoin käy...

nyt esim näitä @450 modeemeja saa 20€/kpl netistä ja tuo siirtoraja juttu taitaa olla aika tyhjän päiväistä kun verkon kapasiteetti riittää todellakin nyky loppukäyttäjille täydellä teholla hyödynnettäväksi ja ei mahtaisi enää olla mitään väliä miten ja mitä tekee netin edessä,ja miten käy soneran osuuden uuden omistaja suhteen tiimoilla,sitä myös utelisin...???


[u:eh623sr1]pari nasevaa linkkiä asiasta:[/u:eh623sr1]


Digitan @450-laajakaistaverkko vaarassa katketa ensi talvena!

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uuti ... a_katketa/



[u:eh623sr1]
Digitan 450-lopetus pelottaa Soneraa
[/u:eh623sr1]


http://www.itviikko.fi/uutiset/2010/06/ ... 20107807/7



[u:eh623sr1]Digita luopuu 450-verkosta
[/u:eh623sr1]



http://yle.fi/alueet/lappi/2010/06/digi ... 27466.html


Tietokone Uutiset Lindén: @450-laajakaista on pian tiensä päässä
Koko @450-laajakaista on pian tiensä päässä
[u:eh623sr1]
Päätelaitteiden valmistus loppumassa, TeliaSonera lopetti aktiivisen myymisen
[/u:eh623sr1]


http://www.tietokone.fi/uutiset/linden_ ... nsa_paassa




http://blogit.tietokone.fi/tietojakonee ... is-floppi/


datame oy ostaa digitan verkko palvelun

http://www.datame.fi/paasivu


SAunalahden sivulla asiaa


http://palsta.saunalahti.fi/index.php/t ... 553.0.html


http://www.matkapuhelininfo.com/f11/450-57380/


digitahan on vielä velvollinen 1.7.2011 toteuttamaan palvelun mitä on sonerankin toteutettava eli 1 megan yleis netti joka paikkaan toteutettava,nyt poistuu yksi valttikortti verkosta kaiketi mutta tuo 4G pystyttäminen kestää melkokauan,eli varmaan parivuotta jos ei enemmänkin,mutta olipahan tämäkin laite yksi tekniikan uudellen käyttämisen kulmakivi ja voidaan sitten sanoa että 450mhz taajuus hiljenee ihan oikeasti nettikäytöstä lähivuosina...

5 kommenttia

Vielä ei ole Asiakaspalvelulle tullut tietoa mitä Laajakaista Langaton - liittymille tapahtuu tulevaisuudessa. Toistaiseksi @450-verkon liittymät jatkavat ennallaan.

Yksi mahdollinen korvaaja @450-verkolle voisi lähitulevaisuudessa olla satelliitin kautta toteutettu laajakaistayhteys. Se on potentiaalinen korvaaja ainakin niille Laajakaista Langaton - liittymille, joita käytetään kiinteästi yhdessä paikassa.
mutta sopimustahan ei voida irtisanoa jos palvelu on määräaikainen ja sillä aikaa jos palvelun lopettaa palvelun tuottaja niin pakkohan sitä on jotain takaisin saatava hyvitystä,eli tästähän ei päästä yli eikä ympäri.!! toinen asia on tuo että sonera ja digita on velvollisia tuottamaan palvelun joka 1.heinäkuuta 2011 vaaditaan tuotettavaksi jatkossakin,eikä se ole mokkula,sillä sehän ei toimi megasella nopeudella täällä maalla millään muotoa.!!!
toinen juttu on se että tuo 4G verkko ei läheskään tule kattamaan vuoden sisällä puoltakaan suomea eikä tätä aluetta eli oulunlääniä täysimääräisesti missä @450 laajakaista on toiminnassa ollu jo hyvin.Joten kyllä itse vaadin sellaista laajakaistaa tilalle joka ei olisi mikään kiinteä paska vaan sellainen jota voi esim autossa käyttää ja siirtää minne vain!! tämä on ehdoton vaatimus nyky laajakaistalle joka pitää olla liikunta rajoittamaton yhteys,wimax esim oli todella surkea laite saada toimintaan ja siinä ei onnistu itse helposti kun pitää etsiä oikea suunta antennille joten täällä se ei suostunut toimimaan joten sekin palvelu tulee olemaan sitten pois suljettu palvelu näillä alueilla
heikja65: Yleispalveluvelvoitteesta voit käydä lukemassa lisää täältä. Asiasta on lisätietoja myös Viestintäviraston yleispalveluvelvoite -sivustolla. Yleispalveluvelvoite koskee liittymiä vakituiseen asuin- tai sijaintipaikkaan.
Minäkin 2008 keväällä @450 laajakaistan mökille hommasin. Kun sen toimivaksi totesin, on tehty lisäinvestointeja, mm. kasvatettu aurinkopaneeli järjestelmän tehoa, hankittu tehokkaampaa suunta-antennia yms. jotta etätöiden teko mökiltä onnistuu. Mökille on myös tehty investointeja muutenkin tuon ansiosta / takia, olettaen että siellä voidaan oleilla pidempiä aikoja.

Jos nyt sitten vedetään matto alta ilman mitään korvaavaa systeemiä, niin koen kyllä tulleeni huijatuksi ja pahasti. Ei tällaiset asiat voi yksinkertaisesti näin lyhytjänteisesti toimia!
Ja kuitenkin olen "vain" mökkiläinen. Mökin seudun paikalliset asukkaat ovat @450 verkon varassa, koska se on ainoa mitä heille on myyty. Seutu kuuluu niihin josta lankaverkot on tarkoitus purkaa.

Pieni toivon kipinä (minulle) on siinä että Soneran 3G verkko näyttäisi laajentuneen niin, että peitto nippa-nappa yltää mökkini nurkalle. Eri asia on sitten taas toimiiko se, millä vaivalla se toimii jos toimii, ja ennen kaikkea mitä se maksaa.
Eihän @450-verkkoa olla lopettamassa, vaikka verkon omistaja vaihtuukin. Tällä perusteella @450-verkon päätelaite tulee toimimaan jatkossakin, vaikka myös yhteyden palveluoperaattori jossain vaihessa vaihtuisikin.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Soneran Laajakaista Langaton - liittymien sopimukset jatkuvat ennallaan.

Vastaa