450@ verkko toimii huonosti


ylämaalla Hommasin noin vuosi sitten 450verkon vanhan 1mb kaapeli verkon tilalle. Noin puoli vuotta oli sisä antennilla, mutta vaihdettiin ulos. Sen jälkeen ei ole toiminut sisällä sisäantennilla tai ulkona ulkoantennilla kuin maksimissaan 3 tolpalla. Antenni suunnattu oikeaan suuntaan ja maks 1-3 tolppaa, latausnopeus 19kb/s. Missäköhän vika? Toimi vielä puolivuotta sitten 4 tolpalla ihan hyvin ja latasi 140kb/s.

12 kommenttia

http://img717.imageshack.us/img717/8448/netti.jpg

Tuossa on speedtestin tulokset ):
Minulla tuli nopeustestissä lataus 0.12 Mb/s ja lähetys 0.09 Mb/s... Toikaan ei taida olla ihan normaalia?


Kun testasin yhteysnopeutta yöllä, sain nopeudeksi melkein megan... Mitä minun pitäisi tehdä että yhteys tulisi nopeammaksi?
Niinpä kaipais kipeeää apua tuohon. Nyt oli vähän paremmat tulokset 0.30 down, 0.15 up. Ei vastaa puoliakaan siitä mitä pitäis olla. Kyl ois hyvä toi vanha lanka netti.
Ohjeita Laajakaista Langattoman ongelmatilanteisiin löydätte Ohjeet ja vinkit -sivuiltamme. Jos niistä ei ole apua tai hidasteluongelmat rajoittuvat nimenomaan ruuhka-aikoihin, kannattaa liittymästä tehdä vikailmoitus esimerkiksi Omien sivujen lomakkeella.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Näköjää latausraja ylittynyt. Milloin tota latausrajaa nostetaa?
Tiedossamme ei ole tällä hetkellä ole tulevia muutoksia Laajakaista Langaton -liittymän 5 Gt:n tiedonsiirtorajaan.

Jos kyseinen tiedonsiirtoraja ylittyy liittymässä 1 kuukauden seurantajakson aikana, liittymän prioriteettia lasketaan. Alennetun prioriteetin liittymillä nopeus voi ruuhkatilanteissa olla normaaliprioriteetin liittymien nopeutta alempi. Lisätietoa tiedonsiirtorajasta.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Mites toi deskop modem näyttää signal strength 2 tolppaa, ja Transmit Signal Quality 4 tolppaa mut toi Received Signal Quality on vaa 0-1tolppaa, ja netillä ei ladattu nyt mitää.
Laajakaista Langattoman 5 Gt datasiirron raja ei vaikuta @450-verkon yhteyteen (Flash-OFDM), vaan siirtorajan ylitys näkyy hidastuneena datasiirtona. Modeemin näyttämiin signaalitasoihin ei siirtorajalla ei ole merkitystä.

Desktop-modeemin hallintasivulla seuraaviin arvoihin tulisi pyrkiä antennin sijoituksella ja suuntauksella:

- Transmit Signal Quality 3-4 tolppaa.
- Received Signal Quality vähintään 2 tolppaa.
- Signal Strenght vähintään 2 tolppaa.

@450-yhteys käyttää pystypolarisaatiota eli periaatteessa yhteyden pitäsi olla paras kun antenni on pystyasennossa eli suunta-antennin piikit osoittavat ylös ja alas. Digita kuitenkin suosittelee kokeilemaan noin 45 asteen kallistusta antennille yhteyden parantamiseksi. Tarkoittaa antennin kiertämistä akselinsa ympäri 45 astetta verrattuna pystyasentoon. Testaamalla selviää onko suunta-antennin kallistamisella vaikusta oman liittymäsi yhteyteen.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Minkä ihmeen takia down speed laskee vaikkei latausraja ole nyt ylittynyt?
Jos latausnopeus on kohtuuttoman hidas, vaikka siirtoraja ei ole ylittynyt, eikä edellä mainituista ohjeista ole apua, kannattaa liittymästä tehdä vikailmoitus Sonera Vikapalveluun.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
samiseppo kirjoitti:
Minkä ihmeen takia down speed laskee vaikkei latausraja ole nyt ylittynyt?



Re: 450@ verkko toimii huonosti

samiseppo, 16 Maalis 2010, 15:02
Näköjää latausraja ylittynyt. Milloin tota latausrajaa nostetaa?


Siis onko ylittynyt vai eikö ole? Siinäpä kysymys ja samalle henkilölle. Ainakin ennen oli niin että jos ylittyi download eli latausraja niin sitten olit kuukauden eteenpäin alemmalla prioriteetilla. Liekö tilanne sama nykyään. Eli kun olet ottanut tuon 450@:n niin olet lyönyt kätesi ...aan. No ota nyt ihmeessä joku hyvin valittu 3G toimittaja niin saat paremman ja paljon halvemmalla.
Latausraja uudistui noin kaksi viikkoa sitten on taas mennyt.... Mokkula ois muuten hyvä mut pingit ovat järettömän suuria.

Vastaa