4G Kirkkonummella

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,
Onko Kirkkonummen keskustan lähellä 4G laajennus suunnitelmia? Asun n. 2 km keskustasta ja saan noin 20/2 Mbps suuntaavilla antenneilla, ja vaikea löytää oikea suunta. Varsinkin uplink vaihtelee paljon, ja vaikea saada hyvää suntaa.

9 kommenttia

Hei stridu,
Kirkkonummella laajennetaan 4g-verkkoa vielä tänäkin syksynä. Parin kilometrin päähän etelän suuntaan tulee 4g-laajennus tukiasemaan. Etelän suunnasta n. pari kilometrin päästä pitäisi nykyiselläänkin tulla 4g sinulle päin. Oletko kokeillut suunnata antennia etelään? Ensi keväänä on suunnitelmissa tehdä 4g-laajennus kotisi vieressä olevaan tukiasemaan, n. 1 km päähän.
Hei Satu,
Hienoa, kuulostaa lupaavalta. Nyt olen saanut parhaan vastaanoton kun olen kääntänyt antennit lounaaseen. Johtuu ehkä välissä olevasta kalliosta että ei etelässä ole paras signaali.

Millä taajuusalueella uudet laajennukset tulee olla?

t. stridu
Hei stridu,
itseasiassa nyt kun tarkastelin tätä uudelleen tilanne on parempi kuin mitä eilen kirjoitin. Suoraan etäläsuunnassa on Kirkkonummen tukiasemassa jo nyt 4g, taajuus 1800MHz. Lisäksi etelään tulossa 4g-laajennusta kuten eilen jo kirjoitin, sekin 1800MHz . Oletko kokeillut lukita reitittimen käyttämään vain 4g-verkkoa ja suunnannut antennin etelään? Kallio voi hyvinkin estää kuulumista.

Marraskuussa 2014 on tavoitteena myöskin valmistua Ingelsiin 4g-laajennus, taajuus 800MHz. Se on osoitteestasi n. 1 km luoteeseen.

Toukokuussa 2015 tavoitteena valmistua Gesterby:hyn 4g-laajennus, taajuus 1800MHz. Se on osoitteestsasi n. 1 km kaakkoon.
Kiitos tarkemmista tiedoista Satu!

Nyt kokeilin etelään. Signaali vähän heikompi. Mutta DL nopeus ehkä hieman korkeampi, lähellä 30Mbps. UL ei parannusta, on vielä siinä 1-2 Mbps. Pitää vielä kokeilla vähän hinenosäätöä, ja eri polaarisaatioita, ja tarkistaa että molemmat antennit on varmasti kunnnossa.

t. stridu
Hei stridu!

Signaalin voimakkuus ei aina ole suoraan verrannollinen datasiirron nopeuteen. Heikommallakin signaalilla nopeus voi olla hyvää tasoa. Enemmän nopeuteen vaikuttaa samaa tukiasemaa samaan aikaan käyttävien liittymien määrä.

Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Max -liittymäsi teoreettinen maksiminopeus lähetysnopeuden eli uploadin osalta on 5 Mbit/s.

Toivottavasti tulevat uudet 4G-verkon tukiasemat vaikuttavat positiivisesti myös sinun liittymäsi nopeuksiin.
Hei,
Tuo oli yllätys minulle, että UL on rajoitettu 5Mbps. Mainostetaan että "nopein 4G", ja "4G Max". Joten en voinut arvata että tällainen melko alhainen raja on.

Ihmettelen myös miten olen välillä saanut UL n. 7Mbps, esim tänään aikaisin aamulla ookla speedtest mittauksella sain 7.5Mbps. Näyttääkö tuo nopeustesti noin paljon väärin? Vai onko raja välillä korekampi?

t. stridu
Hei stridu!

Eri nopeustestit ilmoittavat ajoittain melko suuriakin eroja toisiinsa verrattuina. Voitkin kokeilla eri nopeustestejä, joita löytyy useita googlettamalla sanan nopeustesti tai speedtest.

Sinun Liikkuva Netti -liittymässäsi UL on tosiaan rajoitettu nopeuteen noin 5 Mbit/s. Voit halutessasi tutustua Sonera Liikkuva Netti -liittymän palvelukuvaukseen osoitteessa:

http://bit.ly/1lTBUyi

Palvelukuvauksessa mainitaan myös nopeuksien vaihteluvälit liittymätyypeittäin.
Hei,
Onko nyt tuo 1800Mhz laajennus toteutettu?
Kuuluvuuskartan mukaan jotain on tapahtunut, ja nopeuskin vaikutti nyt hyvältä.
Ystävällisin terveisin, stridu
Hei stridu!

Kiitos viestistäsi. Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna osoitteestasi vähän yli puolen kilometrin etäisyydellä pohjoisen suunnassa olevassa tukiasemassa on 4G-verkko otettu käyttöön pari viikkoa sitten. Kyseinen tukiasema toimii 4G-verkon taajuudella 800 MHz.

Osoitteestasi alle kilometrin etäisyydellä kaakon suunnassa olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön alustavan suunnitelman mukaan ensi kesään mennessä. Tämä tukiasema tulee toimimaan 4G-verkon taajuudella 1800 MHz.

Matkapuhelinverkkomme kuuluvuusalueiden laajennuksista ja parannuksista sekä 4G- että 3G-verkkojen osalta löytyy lisätietoa osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... omeid=3417

Kyseistä sivua päivitetään viikoittain, joten aivan reaaliaikaista tietoa uusista tukiasemista ei sivulla ole.

Vastaa