4G LTE Ylivieska

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Heipä hei!

Olen tässä laittamassa 4G yhteyttä lähinnä pelikäyttöön (ehkä myös streaming) nykyisen ADSL:n. Mutta lähinnä huolettaa näiden mobiiliyhteyksien kuuluvuus ja viive. Ja mites LTE? Onkohan kellään mitään tietoa tahi kokemusta 4G verkosta Ylivieskassa päin? Pitää kysyä kun ei ole paikallista myymälää jossa testaisi.

Miten ylipäätänsä soveltuu 4G nettipelaamiseen? Olen kyllä ottamassa Open Gate -palvelun mukaan ettei NATise.

Harkinnassahan on siis Liikkuva Netti Aito 4G Max. DNAlla ei 4G yllä tänne ja Saunalahdella NAT estää sen suurimman käyttötarkoituksen.

1 kommentti

Hei Maakari!

Kiitos viestistäsi. Kuuluvuuden voit tarkistaa peittoaluekartastamme osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... d=some3417

Osoitehakukenttään kirjoitat osoitteesi ja tämän jälkeen valitset kohdan Nettiyhteys ja seuraavaksi 3G tai 4G. Huomioithan, että peittoaluekartta on kuuluvuuden suhteen suuntaa-antava.

Sonera Liikkuva Netti -liittymissä on kahden viikon tyytyväisyystakuu, joten mikäli kuuluvuutta ei liittymän käyttöosoitteessa olekaan, voi tilauksen peruuttaa kahden viikon kuluessa.

Tällä hetkellä Ylivieskan alueella on kaksi 4G-verkkoa käyttävää tukiasemaa. Toinen on Niemelänkylän suunnalla ja tukiasema käyttää taajuutta 800 MHz. Tämä taajuus aiheuttaa sen, että suosittelen kyseisen tukiaseman peittoalueella Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Teho -liittymää, koska tekniikan takia latausnopeuden teoreettinen maksiminopeus on n. 50 Mbit/s.

Toinen 4G-verkon tukiasema on Ylivieskan keskustan alueella Ratakadulla ja tämä tukiasema käyttää taajuutta 1800 MHz, jolloin Aito 4G Max -liittymä on hyvä valinta.

Lisäksi alustavien suunnitelmien mukaan kahdessa keskustan läheisyydessä olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön tämän vuoden lopulla. Molemmat uudet tukiasemat toimivat taajuudella 1800 MHz.

Nettipelaamiseen 4G-liittymä soveltuu hyvin johtuen osaltaan alhaisesta viiveestä, joka normaalitilanteessa on luokkaa 20-40 ms. Sonera Open Gate -palvelun avulla onnistuu moni muukin asia, mutta Tietoturva-palvelua suosittelen, koska Open Gate -palvelussa portit ovat auki. Liikkuva Netti -liittymien kuukausimaksuun toki sisältyy Sonera Tietoturva -palvelu yhdelle tietokoneelle.

Vastaa