4G hidastelee Espoossa Nöykkiö/Tillinmäki alueella

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Hei!
Meidän 4G LTE yhteytemme on tässä viikon ajan takkuillut iltaisin. En usko, että se johtuu ruuhka-ajasta sillä nopeudet putoavat niinkin vähäisiksi kuin 4 Mbps, mutta vain tunniksi tai pariksi. Sama tapahtuu noin kilometrin päässä Tillinmäessä asuvalle kaverillenikin, joskaan hänen nopeutensa eivät laskeudu näin alhaisiksi.

Ei noilla meidän normaalinopeuksillakaan kovin suuria lukuja saada, maksimissaan 40 Mbps, mutta suurimman osan ajasta vain 20Mbps odotetusta 150Mbps nopeudesta. Tiedän että tuo 150 Mbps on käytännössä lähes mahdoton, sillä kaistaa käyttävät muutkin, mutta olisi mukava päästä edes viidenkympin paremmalle puolelle. Signaalitolppia on tuossa Huawein B593S mallissa 2/5 riippumatta sen sijainnista talossa. Kokeiltu on eri ikkunoiden lähellä. Peittokartan mukaan kuuluvuuden täällä pitäisi olla erinomainen.

Onko tänne Rakentajainkujan lähettyville tulossa jossain vaiheessa uusi tukiasema?

3 kommenttia

Hei erkkipentti!

Kiitos viestistäsi. 4G-verkossa kuten kaikissa muissakin matkapuhelinverkoissa tuo nopeuden vaihtelu on tosiaan ominaisuus. Esimerkiksi käyttäjämäärien lisääntyminen usein aiheuttaa nopeuden laskemista.

4G-verkossa Soneran lupaus nopeuden suhteen on vähintään 10 Mbps. Normaali vaihteluväli on 10-80Mbps.

Hyviä uutisia on siinä mielessä kerrottavana, että kahteen lähellä olevaan tukiasemaan on tulossa 4G ensi vuoden aikana. Toiseen suunnitelma on vuoden alkupuoliskon aikana ja toiseen loppupuolella.
Hei!
Eipä kyllä täytä tuota 10 mbps nämä tulokset. Tässä esimerkiksi tämän viikon tiistailta tulos http://www.speedtest.net/my-result/3778961808

ja tässä parin viikon takainen vielä alhaisempi tulos
http://www.speedtest.net/my-result/3748163188

Mutta hyvä jos on lisää 4G tukiasemia tulossa.
Hei erkkipentti,

katselin tarkemmin osoitetta kartallamme, ja suuntaa-antavat kuuluvuuskartat näyttävät siltä, että olet 4G-alueen rajalla. Laite saattaa miettiä kumpaa verkkoa käyttää. Kannattaa pakottaa laitteesi käyttämään 4G-verkkoa tai 3G-verkkoa. Tällä hetkellä suosittelisin jälkimmäistä vaihtoehtoa, että saisit vakaat yhteydet aikaiseksi. Odotellaan näiden uusien 4G-tukiasemien valmistumista. Toivottavasti pysytään vain aikatauluissamme.

Vastaa