4G yhteys hidastuu

  • 11 December 2014
  • 50 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Olen tehnyt vikailmoituksen telefinlandin puolelta noin 2 viikkoa sitten ja minulle soiteltiinkin heti samana päivänä. Puhelun lopussa kaveri sanoi että olette yhteydessä kun selviää miten ongelman kanssa edetään. Mitään ei ole kuulunut ja edelleen 4G yhteys hidastuu luokattomaksi klo 17:00-23:00

normaali nopeudet 20-40 / 5Mbps
ruuhka-aikana 1-2 / 5Mbps

Asun kuuluvuuden rajamailla, mutta olen laittanut ulkoantennit ja Huawei B593s reititin ( pakotettu 4G) näyttää 2-3 pykälää kuuluuvuuksia kokoajan.

Onko lähiaikoina tulossa uusia 4G mastoja tälle suunnalle? Missä lähimmät tukiasemat ovat nyt?

50 kommenttia

Hei Toni_!

Kiitos viestistäsi. Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna sinun nimissäsi on Tele Finlandin liittymä. Näissä liittymissä tilanne nopeuden suhteen on vähän erilainen kuin Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Max-liittymissä, joissa latausnopeuden vaihteluväli on 10-80 Mbit/s.

Tele Finlandin liittymäsi vastaa Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Teho -liittymää. Tele Finlandin nettisivujen mukaan 4G-verkon mobiililaajakaistaliittymien latausnopeuden vaihteluväli on 0,4-50 Mbit/s.

Uusien 4G-verkon tukiasemien käyttöönoton suhteen kyseessä ovat alustavat suunnitelmat, joten aikatauluihin voi tulla muutoksia monestakin syystä. Toivottavasti Nivarinteen tukiasema saadaan otettua 4G-verkon osalta käyttöön mahdollisimman pikaisesti.
Teidän tekniset asiantuntijat ovan minulle kertoneet, että liittymä vastaa 100% soneran liittymää... eli tele finland vain ilmoittaa nopeudet väärin.
Olen tehnyt testit myös puhelimellani(note3) missä on Soneran Huippu liittymä (4G)... joten vika on verkossa.

Uusi 4G tukiasema tulee nykyisen maston lähistölle, eli todennäköisesti on teidänpäässä myös hoksattu ruuhkautuminen... on vain niin vaikeaa sitä asiakkaille myöntää.

Toivottavasti tosiaan uusi tukiasema otettais käyttöön mahdollisimman pian tai pitää jälleen vaihtaa pois Soneran palveluista. On tämän pilipalinetin kans tahkottu jo senverran pitkään...
Hei Toni_!

Uusi tukiasema otetaan käyttöön tämän vuoden aikana, joten suhteellisen pikaista parannusta tilanteeseen on luvassa.
Tapani V kirjoitti:
Hei raitala!

Kiitos viesteistäsi. Olen sitä mieltä, että jos liittymäsi latausnopeus on jatkuvasti tai ainakin hyvin usein alempi kuin palvelukuvauksessa mainittu vaihteluvälin alaraja 10 Mbit/s, on liittymästäsi syytä tehdä vikailmoitus. Verkonhallinnan asiantuntijamme tutkivat alueen 4G-verkon toimivuuden. Mikäli verkossa ei havaita häiriöitä, täytyy hidastelun aiheuttaja olla jokin muu tekijä.

Ilmoittamasi asiakasnumeron perusteella tarkistettuna käytössäsi oleva liittymä on yrityksen nimissä. Voit tehdä vikailmoituksen esimerkiksi osoitteessa:

http://www.sonera.fi/yrityksille/asiaka ... d=some3417

Vikailmoitusta varten tarvitaan 3-5 kappaletta nopeustestien tuloksia tarkkoine ajankohtineen sekä tieto käytössäsi olevista laitteista sekä liittymän käyttöosoite.


Vikailmoitus tehty. Minkähänmoisella aikataululla nämä verkonhallinnan asiantuntijat tutkivat aluetta ja muutoksia olisi odotettavissa? Vanha tv-paketti nimittäin pitäisi irtisanoa, kun tämä "erinomaisesti toimiva" korvaaja tuli tilalle. Kahdet maksut juoksee päällekkäin tällä hetkellä...
Hei raitala,

tällä alueella ei ole vikaa havaittu. Kyse on pikemminkin kapasiteetista ja kuormituksesta verkossa. Kilometrin päähän osoitteesta luoteeseen on tulossa 4G-parannusta ensi vuoden alussa.
Raporttia rovaniemen viirinkankaalta että täälläkin on alkanu 4G hyytymään ruuhka-aikana. Taisi syksy tuoda opiskelioita alueelle sen verran paljon että kapasiteetti loppu. Kesällä oli nopeudet vielä kohdallaan.
Iltasin sekä viikonloppu päivisin 1-4mbps
arki aamu/päivä 20-40Mbps

netflixin kattelu alkaa pätkimään illalla.

Modeemina huawei b593-22. pykälät 3-4
Eipä tunnu Helsingin illassakaan 4G netillä kauheasti olevan virkaa.
Nykyään kaikkina arki-iltoina on mahdotonta streamata elävää kuvaa 4G netillä.
http://prntscr.com/4ocg9v

Erittäin turhauttavaa.
PekkaHoo kirjoitti:
Hei Toni_!

Uusi tukiasema otetaan käyttöön tämän vuoden aikana, joten suhteellisen pikaista parannusta tilanteeseen on luvassa.


Tuli sitten äänestettyä jaloilla... Kävin hakemassa saunalahden vastaavan liittymän ja kummasti data siirtyy ihan eri nopeuksilla. Tukiasemat ovat samassa paikassa... Hmm

Jätin vielä puhelinliittymät vaihtamatta ja kokeilen vielä, kun uudet tukiasemat otetaan käyttöön.

Voisitteko ystävällisesti ilmoittaa, kun se hetki koittaa?
Pia_ kirjoitti:
Hei raitala,

tällä alueella ei ole vikaa havaittu. Kyse on pikemminkin kapasiteetista ja kuormituksesta verkossa. Kilometrin päähän osoitteesta luoteeseen on tulossa 4G-parannusta ensi vuoden alussa.


Ei tietenkään missään vikaa ole... tämän hetken lukemat 1,54/0,87 on ihan normaalit...
Vikapalvelussa selitettiin ihan samaa että parannuksia on tulossa. Entäs siihen asti. Puoli vuotta tällä linjalla täysillä maksuilla tietysti. Hankkiessa hommattiin tuo reititin Huawei 593s-22 hintaan 169,- omaksi. Kun puhelimessa sanottiin että voitais lopettaa tämän yhteyden tilaaminen, niin sanottiin että pitäisi maksaa reilu satanen lisää että oikeasti saataisiin laite omaksi! Tätä ei sanottu missään vaiheessa, eikä sitä ole myöskään missään sopparissa! Moneen kertaan kysyttiin että onko määräaikainen sopimus, niin vastaus oli että ei. Mutta laitteella on, se vain "unohtui" myyjän mainita!

Asiakaspalvelun vastaus on mielenkiintoinen:
"Koska verkon toiminta ei ole käytännössä ollut se, mitä olette liittymän hankintavaiheessa odottaneet, voitte tehdä sonera.fi –sivustomme kautta asiasta reklamaatiopalautteen"
Siis olenko odottanut liikoja yhteydeltä!!!?? Ei toki odotettukaan kuin alimmillaan vain sitä 10MBit/s...

Alkaa ihan oikeasti ottamaan aivoon tämä touhu!
Hei raitala!

Onko tekemäsi vikailmoitus liittymän hidastelusta jo käsitelty? Viestisi perusteella näin on ja verkonhallinnan asiantuntijamme ovat ilmoittaneet, että häiriötä Soneran verkossa ei ole. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti ole ollut korjattavaakaan, joten kieltämättä hankala tilanne on kyseessä.

Suosittelen sinua ottamaan vielä yhteyttä yritysasiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. Yritysasiakaspalveluumme saat yhteyden esimerkiksi osoitteessa:

http://www.sonera.fi/yrityksille/Asiakastuki
Tapani V kirjoitti:
Hei raitala!

Onko tekemäsi vikailmoitus liittymän hidastelusta jo käsitelty? Viestisi perusteella näin on ja verkonhallinnan asiantuntijamme ovat ilmoittaneet, että häiriötä Soneran verkossa ei ole. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti ole ollut korjattavaakaan, joten kieltämättä hankala tilanne on kyseessä.

Suosittelen sinua ottamaan vielä yhteyttä yritysasiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. Yritysasiakaspalveluumme saat yhteyden esimerkiksi osoitteessa:

http://www.sonera.fi/yrityksille/Asiakastuki


Juu, vikailmoitus on tehty ja käsitelty. Ei kuulemma vikaa ja Q1/2015 ilmeisesti tulee 4g päivitys muutaman sata metriä lähemmäs toiseen suuntaan. No nämä "tuomiot" eivät meitä auta tällä hetkellä yhtään.
Reklamaation olen lähettänyt, se on varmaan jonkun pöytälaatikossa.
Joudumme tällä hetkellä tilaamaan toisen palveluntarjoajan yhteyttä tässä rinnalla kun tällä soneran yhteydellä ei yksinkertaisesti iltaisin tee mitään...
Kuinka pitkät teillä on reklamaatioiden käsittelyajat?
Hei raitala!

Kaikki reklamaatiot käsitellään saapumisjärjestyksessä. Mikäli parin viikon kuluessa sinuun ei ole otettu yhteyttä, suosittelen ottamaan uudelleen yhteyttä yritysasiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.
Tapani V kirjoitti:
Hei Toni_!

Kiitos viestistäsi. Osoitteestasi vähän alle kilometrin etäisyydellä kello viiden suuntaan (etelä kello kuudessa) olevassa tukiasemassa otetaan taajuudella 1800 MHz 4G-verkko käyttöön alustavan suunnitelman mukaan lähiviikkojen aikana.

Kyseinen tukiasema sijaitsee Matkavaarantiellä ja se on osoitettasi lähimpänä oleva tukiasema. Huomioithan, että kyseessä on alustava suunnitelma, joten aikataulu voi muuttua puoleen tai toiseen.


Onkohan näillä suunnilla tapahtunut edistystä?
Tänään huomasin, että ainakin rovaniemen lentokentälle oli ilmestynyt täydet 4G kuuluvuudet...
Varsin lohdutonta luettavaa kun on sama ongelma.

Minulla on Espoon keskuksen vieressä 4G yhteys, modemina Soneran B593 ja erillinen ulkoinen antenni minkä hankin itse erikseen vuosi sitten. Minulle tarjottiin 4G yhteys Soneralta koska eivät pysty nostamaan ADSL nopeutta osoitteeseen sellaiseksi että pystyy käyttämään viihdepalveluja, Netflix yms. Yhteys toimi hienosti vielä ennen kesää 2014 jonka jälkeen nopeus käytännössä romahti iltaisin, eli juuri silloin kun tarvitsee sitä kapasiteettia. Selvästi liian monta käyttäjää jakaamassa yhteyttä aluella.

Ennen kesää nopeus oli melkein jatkuvasti 15-30Mbit/s ja nykyään iltaisin viikon seurannan jälkeen keskiarvo on jossain 2-3Mbit/s. Ei taida olla laitteistosta kiinni koska päivällä pääsee vielä vanhoihin lukemiin.

Minulla on vielä vuosi jäljellä sopimuksesta, voin suoraan sanoa että en ole tyytyväinen asiakas. Tein vikailmoituksen josta soitettiin muutaman päivän jälkeen ja pyydettiin että teen mittauksia viikon ajan jonka jälkeen soittavat uudestaan. Asiaan palattiin parin viikon jälkeen lähettämällä asiakastyytyväisyyskysely siitä miten tapaus on hoidettu joten oletan että koko ticketti kuopattiin jonnekin.

Onkohan alueelle tulossa lisäkapasiteettia jollain järkevällä aikataululla? Mutten on kyllä aika huijattu tunne koska tätä liittymmää tarjottiin nimenomaan liian hitaan ADSL:än korvaajaksi.
Hei Toni_!

Lähetin kyselyn alueen verkkosuunnittelijallemme koskien Nivavaaran tukiaseman 4G-verkon käyttöönottoaikataulua. Vastaan tällä foorumilla, kunhan saan vastauksen.
Hei mickwik!

Liittymästäsi tehtyä vikailmoitusta ei vielä ole käsitelty eli asiaa tutkitaan verkonhallinnan asiantuntijoidemme toimesta. Missään tapauksessa asiaa ei ole unohdettu. Sinuun otetaan yhteyttä heti kun asia on saatu tutkittua.

Osoitteestasi noin 800 metrin etäisyydellä koillisen suunnassa sijaitsevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön alustavan suunnitelman mukaan lähiviikkojen aikana. Kyseessä on toki alustava suunnitelma, joten aikatauluun voi tulla muutoksia puoleen tai toiseen.
Hei Toni_!

Verkkosuunnittelijaltamme saadun tiedon mukaan Nivavaaran tukiasemassa aloitetaan 4G-verkon rakennustyöt ensi viikolla (viikko 43). Toivottavasti uudella tukiasemalla on vaikutusta myös sinun liittymäsi toimivuuteen.
Tapani V kirjoitti:
Hei Toni_!

Verkkosuunnittelijaltamme saadun tiedon mukaan Nivavaaran tukiasemassa aloitetaan 4G-verkon rakennustyöt ensi viikolla (viikko 43). Toivottavasti uudella tukiasemalla on vaikutusta myös sinun liittymäsi toimivuuteen.


Kiitos tiedosta... täytyy puhelimella testailla ja avata mokkulaliittymä uudestaan kun uusi tukiasema alkaa toimimaan.
Hei Toni_!

Toivottavasti 4G-verkko saadaan otettua käyttöön mahdollisimman pikaisesti. Ennen kaikkea toivottavaa on se, että asialla on oleellista vaikutusta 4G-verkon toimivuuteen osoitteessasi.
Hei Toni_!

Palaan vielä tähän Nivavaaran tukiaseman tilanteeseen. Nyt tuossa tukiasemassa on otettu 4G-verkko käyttöön. Toivottavasti 4G toimii nyt paremmin myös sinun osoitteessasi.
Tapani V kirjoitti:
Hei Toni_!

Palaan vielä tähän Nivavaaran tukiaseman tilanteeseen. Nyt tuossa tukiasemassa on otettu 4G-verkko käyttöön. Toivottavasti 4G toimii nyt paremmin myös sinun osoitteessasi.


Hei,

Hyvin toimii... toivottavasti nämä uudet tukarit riittävät myös jatkossa. Avasin vanhan mobiili 4G:n ja päivittelin puhelimiin myös jätti liittymät.
Kiitos informaation jakamisesta.
Hei Toni_,

hienoa kuulla. Välitän kiitoksesi Tapani V:lle.
4g kuuluvuudet on normaalit, mutta lataus nopeus tipahtanu 1mbps paikkeille. lähetys nopeus on normaalia 6-8mbps.

edit: Nyt alko pätkimään kokonaan. Ei pysty tekee edes speedtest.net jää jumittaa 0.25 download speed.

edit2: Laitto toimimaan pelkäl 3G:llä nii kuuluvuus putos(palkit sinkoilee kokoajan). Lataus nopeus nousi melkein 11mbps, mutta lähetys laski kahteen megaan...
Voisin kanssa haluta vähä korkeempaa Uploadia näille maille. Jos kerta tommosia 22mbps uppejaki saa jossai. Mä haluun kans! Streamatessa pelejä kaikki kaista on tarpeen.
Mikä on vialla 4G yhteyksissä pääkaupukiseudulla?

Vantaan Ylästössä Download n. 2.5Mbps ja Upload n.22 Mbps. Pingikin kestää melkein ikuisuuden.
Normaalisti 4G täällä minulla 50/30 Mbps. 3G pakotuksella pääsee parempaan tulokseen kuin 4G:llä.

Kokeilin yhteyttä äsken myös Espoon Matinkylässä, siellä sama homma.
Saisiko jonkilaisen vastauksen?
Basei kirjoitti:
Mikä on vialla 4G yhteyksissä pääkaupukiseudulla?

Vantaan Ylästössä Download n. 2.5Mbps ja Upload n.22 Mbps. Pingikin kestää melkein ikuisuuden.
Normaalisti 4G täällä minulla 50/30 Mbps. 3G pakotuksella pääsee parempaan tulokseen kuin 4G:llä.

Kokeilin yhteyttä äsken myös Espoon Matinkylässä, siellä sama homma.
Saisiko jonkilaisen vastauksen?


Hei Basei,
vastasin sinulle tuolla toisessa ketjussa. Vika on tiedossamme ja viankorjaus on käynnissä.

Vastaa