ADSL modeemi ja palvelureititin

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Nyt tulee sitten ihan vasta-alkajan kysymys. Olen ihan pihalla. Alkoi v*t*t*a*a*n koko viihdepaketin tilaus ennenkuin olen sellaista edes saanut. Siis sisältääkö toimitus ADSL modeemin vai ei? Mikä on palvelureititin ja mikä on ADSL modeemi? Jos palvelureititin on sama kuin ADSL modeemi, miksi helvetissä sitä ei kutsuta ADSL modeemiksi?

Tilausvahvistuksessani sanotaan mm: Laitteet:

Tallentava digiboksi: 159,00 eur, Palvelureititin ADSL / VDSL2 / Ethernet hybridi: 0,00 eur

--
Tilasin jo verkkokaupasta ADSL modeemin:

A-Link RR24AP-N ADSL2+, 4-porttinen reititin 11n WLAN -tukiasemalla (300Mb), USB.

, koska kuvittelin, että tarvitsen sellaista laajakaistaliittymään, johon sitten koti TV liitetään. Siis tuon tilaamani tuotteen kuvauksessakin sanotaan, että se on 4-porttinen reititin (ja siinä on myös ADSL modeemi). Jos siis Sonera viihde Koti TV (what ever...) sisältää vain Palvelureitiittimen, mutta ei ADSL modeemia, niin tarvitsisinkö erikseen ADSL modeemin?

Mutta koska esim. tuolla:

http://murobbs.plaza.fi/internet-tietoturva-ja-muu-tietoliikenne/685233-sonera-kotitv-iptv-56.html

sanotaan, että "ADSL tai VDSL modeemi, kaapelit, kaukosäätimet sekä KotiTV iptv boxi sisältyvät hintaan", niin peruin verkkokaupan tilaukseni äsken hädissäni. kun sen vielä pystyin tekemään. Mutta nyt sitten edelleen ihmetyttää, että tarviiko erikseen hankkia ADSL modeemi vai ei? Siis olenko vanha ja tyhmä vai onko televison katselu tehty nykypäivänä todellakin näin monimutkaiseksi, että menee sormi suuhun jo alussa?

Toivon pikausta vastatusta joltakulta, että voin uudestaan laittaa ADSL modeemin tilaukseen, jos sellaisen tarvitsenkin ja se ehtisi käyttöön ennekuin laajakaistaa asennetaan.

1 kommentti

Et tarvitse erikseen ADSL-modeemia, koska tilauksellasi on palvelureititin. ADSL-modeemin ja palvelureitittimen ero on siinä, että ADSL-modeemi toimii vain ADSL-liittymissä, mutta kyseinen palvelureititin tukee ADSL-, ethernet- ja VDSL2 -yhteyksiä. Lisätietoja palvelureitittimestä löydät täältä http://bit.ly/rT5DyQ

Vastaa