ADSL yhteys pätkii jatkuvasti

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Kiinteä laajakaistani on viimeaikoina pätkinyt jatkuvasti. ADSL- sekä internetvalo modemissa sammuvat , ja yhdistää taas uudelleen. Modeemini on muutaman vuoden vanha rr24:nen ja ajattelin että vika on siinä , joten ostin uuden modemin -> sama juttu tämän kanssa. Olen käynnistellyt ja sammutellut modemia viime viikolla valehtelematta 50 kertaa. Kun yhteys nousee ylös se voi toimia jopa 2 min putkeen. Varsinkin nettinopeustestissä linja kyykähtää .... download menee jotenkuten vielä läpi , mutta kun testi mittaa upload nopeutta niin linja usein kuolee. ADSL- ja internet valo sammuu jonka jälkeen taas yhdistetään ...

Tosiaan uusi modeemi , uusi johto ja kaikki tietokoneetkin piuhoista irroitettuna tuo ADSL linja kuolee (testattu wlanilla). Monella laitteella ( 2x tietokone , 2 x ipad ) olen koittanut sekä kiinteällä johdolla että langattomasti.

Kymmenen vuoden sonera aikana vikatapauksia on ollut ehkä kymmenkunta , eikä kertaakaan vikaa ole ollut omissa laitteissa. Nyt ostin tosiaan uuden modemin (turhaan).

Joskus aiemmilla kerroilla mielestäni nimipalvelin on kyykännyt jossain teidän muuntamossa tai sitten on käynnistetty jotain härveleitänne uudelleen. Omat laitteet on nyt buutattu moneen kertaan.

Oikeasti rupeaa harmittamaan kun koneäänelle "selostaa" vikaa ... toteaa että linjassa ON häiriöitä. Menee puoli tuntia ja tulee kännykkään viesti että linja kunnossa , eikä mitään vikaa.

Soittakaa nyt joku ihminen minulle .... linja ei toimi ja maksan siitä mielestäni täyttä hintaa.

Terv. Petri Aaltonen

3 kommenttia

Hei PeteA,

Nyt on kyllä vikailmoituksen käsittely mennyt pahasti metsään. Pahoittelumme siitä ja liittymän ongelman aiheuttamasta haitasta. Yhteydessä näyttää olevan ongelmaa ja yhteys on pätkinyt.

Laitan liittymäsi ongelmasta vikailmoituksen uudelleen eteenpäin niin saadaan tuo ongelma selviteltyä.
Eilen aamulla tuli viestiä , että asentaja on ottanut homman työnalle. Muutaman tunnin päästä tuli viesti että linja on kunnossa.

Eilen tuli iltasella linjaa koiteltua ja näyttäisi taas toimivan kuten kuuluukin.

Jos probleemia jatkossa tulee , niin toivottavasti vian korjaamista ei tarvi täällä foorumilla ruveta ihmettelemään. Hyvin Marko laitoit homman uudelleen eteenpäin ... kiitoksia.

Terv. Pete
Hei PeteA,

Mukava kuulla että saatiin kaista vihdoin kuntoon, vaikka ensimmäisellä yrittämällä hommat menikin metsään. Toivotaan että jatkossa pelittää paremmin.

Vastaa