Aluksi 24/1 muutos ja nyt ->Tulevaisuuden laajakaista ???

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

pyydän selvennystä tilanteeseeni. Alunperin 8/1 ADSL-liittymäni piti jo muuttua 24/1-liittymäksi, koska vanha liittymäni poistuu palveluvalikoimasta. Tätä muutosta ei ole vielä tapahtunut, emailin mukaan raudan saatavuuteen liittyviä ongelmia ja toimitus venyy vuoden loppuun.


Tänään sain postia liittyen tulevaisuuden laajakaistaan (?) ja taloyhtiöni kuituliitokseen. Päivittyykö liittymäni nyt 24/2-liittymään jo 7.10? ja Mitä tarkoittaa tuo että Laajakaista ADSL korvataan Laajakaista Extralla joka toimii kuituverkossa? Eikö se linja tule edelleen asuntooni puhelinkaapelia pitkin? ADSL-tekniikalla?
Eli vanha Zyxelin Prestige 660h ADSL-purkkini riittää edelleenkin? Vai mitä?


Ja miksi liittymän hallintani näyttää että siellä on "tilauksen käsittely on kesken"? En ole tilannut mitään muutoksia liittymääni. Kumpi muutos nyt siellä on käynnissä? 24/1 vaiko "tulevaisuuden laajakaista"?


Edit: Paljonko maksaa asiakaspalvelusta tilattuna VDSL2-tekniikkaa tukeva modeemi? Mitä muita tuettuja malleja on? Kuinka lukittu tuo Soneran tukema malli on? Jos vaikka haluan sen vain yhden koneen käyttöön sillatussa tilassa ilman NATtia/PATtia.

4 kommenttia

Laajakaistaliittymäsi keskeneräinen tilaus on liittymätyypin muutos. Alustavan aikataulun mukaan ADSL-liittymäsi muutetaan Laajakaista Extraksi lokakuun alkupuolella eli yhteys muutetaan käyttämään taloon tulevaa Soneran valokuitua. Tällä hetkellä ADSL-yhteys kulkee lankapuhelinverkkoa pitkin puhelinkeskukselle asti, jatkossa ADSL-yhteys on käytössä vain talon sisällä. Liittymäsi uusi nopeusluokka tulee olemaan 10/2M.

Muutoksen jälkeen nykyinen ADSL-modeemisi kelpaa edelleen päätelaitteeksi, mutta liittymä on halutessasi muutettavissa VDSL2-tekniikalle. Muutoksen jälkeen mahdolliset nopeusluokat ovat 10/10M, 24/10M ja 100/10M.

Lista toimivaksi testatuista VDSL2-modeemeistä löytyy Ohjeet ja vinkit - sivuilta.

Hankkimalla liiittymään Koti TV - palvelun saat sen mukana käyttöösi VDSL2-modeemina toimivan Thomson TG789 - palvelureitittimen pelkän toimitusmaksun 20,16 euroa hinnalla. Tässä laitteessa on Soneran ohjelmisto ja rajoitetut mahdollisuudet käyttäjän tekemille muutoksille. Muissa VDSL2-modeemeissa ei ole Soneran ohjelmistoa, joten käyttäjä voi muuttaa asetuksia vapaasti kunkin modeemimallin rajoitusten mukaan.

Jos olet kiinnostunut muuttamaan tulevan Laajakaista Extra - liittymäsi VDSL2-tekniikalle, voit tehdä sen Myyntipalvelun kautta ja tarvittaessa samalla tiedustella mitä muita VDSL2-modeemeita on Soneran kautta saatavina kuin Koti TV:n Thomson.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Itse olisin myös kiinnostunut tuosta 24/10 yhteydestä,itselläni käytössä 24/1 liittymä.Voisikos sitä saada päivitettyä vaikka nykyistä sopimusta jäljellä???Minkä hintaine tuo kyseinen liittymä olisi???Saako uuden modeemin tilauksen yhteydessä???Itsellä vanha tw-ea510
Omasta puolestani kiitän vastauksesta 🙂 Selvitti kaiken oleellisen.
panumatti: 24/10 Mbit/s nopeus on saatavissa osaan Laajakaista Extra - liittymistä. Jos käytössäsi on nyt nyt Sonera ADSL-liittymä, ei osoitteeseesi ole Laajakaista Extran saatavuutta. Tämä on pääteltävissä siitä, että Sonera ADSL-liittymät muutetaan automaattiseksi Laajakaista Extroiksi heti kun saatavuus osoitteeseen on olemassa.

Laajakaista Extran saatavuus laajenee edelleen jatkuvasti. Voit tarkistaa saatavuuden osoitteesi perusteella sivulta http://www.sonera.fi/laajakaista/

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa