Boksi ei saa yhteyttä auki

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tulipa tossa syksyllä haettua lukusista varotuksista huolimatta Soneran ADSL. Siitä lähtien onkin mutkia ollut. Pätkimistä, lossia ja yhteyden tippumista. Yhteydellä on vaikea puhua kavereiden kanssa voipissa kun ääni robotisoituu lossin takia. Oli kyllä viimeinen kerta kun määräaikaista sopimusta soneralta otin. Laajakaista vaihtuu toimivaan yhteyteen kunhan on mahdollista irtisanoa liittymä. Huvittava tuo soneran mainos telkussa.

Ongelma on nyt seuraava: Boksi ei saa yhteyttä avattua. Boksi löytää linjan ja näyttää nopeusarvot ym. Logeissa netmakechanndial merkintöjä jotka googletin puhelimella:

Message: PINI ERROR netMakeChannDial: err=-3000, rn_p=576de0
Meaning: remote node is connecting already. (rn_p refers remote
node point, it may change for different version, and different
remote node number)
Solution: ask remote node to dial to you, then if you drop, you can dial;

Edit: kyllä boksi on resetoitu ja buutattu. Vpi ja vci arvot ovat oikeat 0/33.
or reboot

Kuinka nyt asiaa lähdetään korjaamaan? Asiakasnumero: *************

4 kommenttia

Hei kask,

Kummallinen ongelma sinulla. Verkosta katsottuna yhteys toimii modeemille muuten ihan normaalisti, paitsi tänään klo 10.26 yhteys modeemiin on ollut hetken poikki. Käynnistitkö tuolloin modeemia uudestaan?

Käytätkö yhteyttä langattomasti vai verkkokaapelin kanssa? Langattoman verkon ongelmiin suosittelen tietokoneen ajureiden päivittämistä (jos mahdollista), varsinkin jos kyseessä ovat Atheroksen ajurit. Modeemiin on viime vuoden lopulla tullut uusi ohjelmistopäivitys, joten sitäkin kannattaa tässä kohtaa kokeilla koska ongelmasi on vähintäänkin erikoinen. Uusimman päivityksen löydät Zyxelin sivuilta.

Toivottavasti näistä on apua.
Olen useamman kerran modeemia käynnistänyt uudelleen - niin virtanappulasta kuin johtoa irroittamalla. Äsken yhteys pelasi pari minuuttia, mutta taas samaa ongelmaa.

Käytän molempia, langatonta ja langallista. Ei vaikutusta, mistään ei pääse ulkoverkkoon.

Boksi näyttää ADSL statuksena Showtime, mutta yhteys ei silti toimi. Ongelma ei myöskään ole DNS, ei pingaa IP osoitteisiin. Logit huutaa 3x sekunnissa samaa ongelmaa.
Eipä näemmä androidin vakioselain tai chrome suostunut lataamaan päivitystä zyxelin sivuilta. USB tetherillä sain kuitenkin ladattua ja asennettua sen. Nyt yhteys toimii. Tarkkailen tilannetta ja päivittelen tänne jos tulee jotain.
Hei kask,

Hienoa että lähti toimimaan! Toivottavasti toimii jatkossakin mutta ilmoittele tosiaan tänne, jos jotain tulee.

Vastaa