DNS osoite

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 7 katselukertaa

Hei! Tiedustelisin että onko mahdollisuutta saada joku toimiva DNS pätkä käyttöön kun katkoo taas extra liittymää kerran päivässä ja aina dns pudonnut. Modeemina tuo teidän TCM420 ja reitittimenä belkinin halpispurkki, vai pitääkö tuostakin ilmoittaa MAC teille? Vikailmoituksia teillä on jokunen rimpsu siellä tehtynä jo mutta määrästä huomaa että pätkintää on.

Odotellen, Joonas

PS. onko mahdollisuutta vaihtaa ADSL liittymään. Tilatessani minulle kerrottiin että verkko on parantunut 10v takaisesta edellisestä yrityksestä katkeamattomaan mutta näin ei ole ainakaan vuoden aikana ollut.

nimimerkki, ei hyvityksiä katkenneista päivistä

1 kommentti

DNS eli nimipalvelu tuskin on syynä yhteyden katkoksiin, vaikka modeemin lokin merkinnät siihen viittaisivatkin. Soneran laajakaistaliittymässä saa käyttää muitakin kuin Soneran nimipalvelimia, jos siitä kokee olevan jotakin hyötyä. Viive jatkuvissa toiseen verkkoon tehdyissä nimikyselyissä kasvaa (verrattuna oman verkon DNS-palvelimiin), joten todennäköisesti kaikki netin käyttö hidastuu hieman. Asiaa voi huoletta testata ja tarvittaessa palauttaa asetukset takaisin automaattiselle.

Osoitteeseesi ei ole ADSL-liittymän uusmyyntiä enää, vaan kiinteän verkon laajakaistan saatavuus on vain kaapelilaajakaistalle. Ei ole kuitenkaan täysin pois suljettu vaihtoehto että olemassa oleva kaapelilaajakaista muutettaisiin ADSL-liittymäksi, jos nykyisen laajakaistan ongelmat jatkuvat vikailmoituksista huolimatta. Jos muutos on mahdollinen, tarkottaisi se nykyisen liittymäsopimuksen perumista ja uutta määräaikaista sopimusta uudelle liittymälle. Tätä asiaa olisi paras tiedustella Asiakaspalvelusta vaikka palvelupyyntölomakkeella.

Vastaa