Data roaming ja suomalainen ip

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 69 katselukertaa

Hei,

käyttäessäni Sopiva-liittymää TS-maissa olen huomannut, että IP-osoitteeni on sielläkin ollessa suomalainen (ja kuuluu TeliaSonera Finland Oyj:lle). Kuinka on dataliikenteen reititys, tunneloidaanko se ensin Suomeen ja vasa sitten ulkomaailmaan, vai reititetäänkö se suomalaisesta IP:stä huolimatta suoraan maantieteellisesti lähemmästä Internet Exchange pointista (siis täkäläisestä FICIX:stä) asiaankuuluvaan osoitteeseen, ilman että se kiertää Suomen kautta? Esim. WhatsApp, iMessage Ruotsissa, suoraan Pohjois-Amerikkaan ilman Suomessa poikkeamista?

Kiitos

1 kommentti

Hei thilia_thalia,

kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Aika erikoiselta kuulostaa, että ollessasi ulkomailla ns. TS-maassa, on IP-osoitteesi suomalainen. Normaalisti näin ei pitäisi olla. Poikkeuksena on yritysten käyttämät VPN-yhteydet, jolloin ulkomaillakin IP-osoite voi olla suomalainen.

TS-maissa dataliikenne menee paikallisen operaattorin palvelimen kautta suoraan ulkomaille. Esimerkiksi Ruotsissa Telian palvelimen ja Virossa EMT:n palvelimen kautta eli ei kierrä Suomen kautta. Tässäkin poikkeuksena saattaa olla VPN-yhteydet.


Ystävällisin terveisin

Tapani V

Vastaa